(FOTO) Zatvoreno OZLOGLAŠENO trkalište pasa u Makau! Ostala 533 nezbrinuta hrta

Autor:

Lifestyle

22.07.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzno trkalište pasa u Makau "Kanidrom klub", jedino legalno takvo trkalište u Aziji, danas je zatvoreno, a ostala su 533 nezbrinuta hrta, među kojima ima i bolesnih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hrtovi koji ne pobede u trci budu ubijeni

Gradske vlasti su saopštile da će preuzeti brigu o psima, ali je njihova konačna sudbina neizvesna, prenosi Bi-Bi-Si.


Problemi s trkalištem pasa u Makau, gde se ova aktivnost, uz klađenje, tradicionalno upražnjavala više od 50 godina, nastali su kada su grupe za zaštitu prava životinja optužile "Kanidrom klub" za zlostavljanje pasa i usmrćivanje životinja koje se ne pokažu uspešnim u trkama, navodi AP.

Vlada u Makau upozorava da se "Kanidrom klub" - čija je vlasnica lokalna milijaderka Anđela Leong - suočava s pravnim merama, u skladu sa zakonom o zaštiti životinja, jer nije izvela pse iz zatvorenih prostorija.



Vlasti su u objektu "Kanidrom kluba" pronašle 533 hrta, među kojima desetak ima kožne i druge vrste bolesti, i sada prave planove za brigu o njima.

Grupe za zaštitu prava životinja izrazile su zabrinutost za sudbinu pasa, među kojima je većina uzgojena u Australiji.

Iz organizacije za etički tretman životinja (PETA) pozivaju Makao da brigu o napuštenim hrtovima prepuste lokalnim grupama za zaštitu prava životinja, koje će ih ponuditi na usvajanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading