Evropa dobija sklonište za cirkuske slonove

Autor: Agencije

Lifestyle

16.06.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupe za odbranu prava životinja saopštile su da će u Evropi otvoriti prvo utočište za bivše cirkuske slonove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Organizacije "Vorld enimal protekšn" (World Animal Protection) I "Elefant heven" (Elephan Haven) su saopštile da će utočište biti napravljeno u centralnoj Francuskoj u oblasti Limuzen i da će neki njegovi delovi već ove jeseni biti upotrebljivi. 

Projekat je osmišljen posle lobiranja u parlamentu Danske, koji je nedavno zabranio upotrebu divljih životinja u cirkusima. 

Kako se navodi, još 14 evropskih zemalja nedavno je sprovelo slične zabrane i mnoge od njih stupaju na snagu ove godine. 

U cirkusima u Evropi je više od 100 slonova. 

Toni Ferhulst iz organizacije "Elefant hejne" rekao je da slonovi nemaju gde da odu kada prestanu da ih koriste u cirkusima i da su oni zadovoljni da mogu da im pruže sigurno utočište. 

- Danska posvećenost tome da zabrani slonove u cirkusima je ogromna pobeda za nas i deo lančane reakcije širom Evrope da se prekine patnja tih veličanstvenih životinja - rekao je direktor organizacije Vorld enimal protekšn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading