Žene bolje razumeju pse!

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

30.04.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina vlasnika odlično razume poruke koje mu pas šalje, a ovako dobra komunikacija rezultat je dugogodišnje bliskosti i suživota. Ipak, jedna nedavna naučna studija pokazala je da žene bolje razumeju šta psi žele, jer one zapravo više "komuniciraju" s njima.

RepublikaFoto: pixabay.com

U studiji je učestvovalo 18 pasa koji su odrastali u različitim situacijama i porodicama, a na pitanja istraživača odgovaralo je 40 članova njihove ljudske porodice. Zadatak je bio da odrede koji psi su režali iz straha, koji zbog bola, agresije ili sreće. U 63 odsto slučajeva žene su uspele da pogode zašto su se psi oglasili.

- Izgleda da postoje biološki utemeljena pravila koja pomažu ljudima da prepoznaju emocije kod pasa, ali i drugih sisara. Žene su empatičnije i osećajnije kada osete tuđe emocije što im pomaže da bolje prepoznaju tuđa osećanja, kao i najčešći razlog režanja pasa – objasnio je vođa studije Tomas Farago.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading