SVAKA ČAST POLJACIMA! Odrekli se vatrometa i petardi zbog ljubimaca!

Autor:

Lifestyle

02.01.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljaci su pokazali celom svetu kako izgleda to kad nisi egoista. Naime gradske vlasti su oblepile ceo grad natpisima na kojima savetuju ljude da se odreknu vatrometa i petardi, zarad života naših krznenih prijatelja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

- Zimski centar Zakopane blizu Nacionalnog parka Visokih Tatra na jugu zemlje, omiljeno mesto Poljaka i stranih turista za doček je namerno odustao od vatrometa, a gradske vlasti apelovale su na plakatima i lecima na goste da i oni odustanu od petardi i domaće pirotehnike parolom "nemojmo biti egoisti, jer svet ne pripada samo nama, ljudima - prenosi agencija.

- Preplašene divokoze mogu da poginu u paničnom bekstvu. Druge životinje, kao medvedi bude nam se iz zimskog sna što za njih može biti smrtna opasnost - apelovao je posredstvom državne televizije TVP na turiste u Tatrama da tiše slave u novogodišnjoj noći direktor Tatranskog narodnog parka Šimon Žobrovski. 

RepublikaFoto: pixabay.com
STOP petardama

Nebo i fasade obasjane svetlom lasera i tone konfeta zamenile su u ponoć vatromete u gradovima širom Poljske - Bjalistoku, Vroclavu, Slupsku, Sosnovjecu, Radlinu, Lublinu gde su odbornici poveli računa i o dobru četvornožnih sugrađana - pasa i mačaka. 


- Želimo da pokažemo celoj Poljskoj i Evropi da možemo sjajno da se zabavljamo a da ne činimo nepravdu drugima. Neće biti vatrometa ali biće vatreni šou, dolazi cirkus ali bez životinja, biće i veganski bigos za sve - kazao je pred doček popularni gradonačelnik Slupska Robert Bjedronj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading