RUSKO ČUDO: Đumbir i kakao su ubice celulita

Lifestyle

19.04.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kombinacija vežbanja, prirodnih krema i zdrave ishrane najbolji je recept u borbi protiv problema koji muči više od 80 odsto žena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Đumbir i kakao su izuzetno korisni u borbi protiv "pomorandžine kore"

Više od 80 odsto žena, pokazuju istraživanja, ima celulit na nekom delu tela. On nastaje usled nepotpunog izlučivanja otrova koji se zadržavaju u telu, pa se stvaraju deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Celulit imaju i muškarci i deca, ali je kod žena najčešći i uglavnom se javlja na butinama, stomaku i zadnjici.

SKUP FAKTORA

Uzrok njegovog nastanka nije jedan, već skup nekoliko faktora, među kojima su nepravilna ishrana, stres, pušenje, nedostatak fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola i tesna odeća. Ruski kozmetolog i dermatolog Svetlana Kovaleva kaže da je celulit plod trostrukog saveza - hormonalnog disbalansa i disfunkcije nervnog i vaskularnog sistema.

- Na metabolizam masnoća utiču mnogi faktori, posebno rad polnih hormona. Ishrana bogata ugljenim hidratima, neaktivan način života, genetski faktori, venska i limfna insuficijencija, nekontrolisano uzimanje lekova uvek se nalaze među uzrocima drugog do četvrtog stepena celulita, kada je on prevazišao rejon kukova - navodi Kovaleva.

KUĆNA MASAŽA

Ona dodaje da su četiri stvari ključne u lečenju celulita.

- Na prvom mestu je dijeta bogata belančevinama, a posebni dodaci za hranu i vitamini takođe nisu suvišni. Zatim treba smanjiti na razumni minimum sadržaj šećera u hrani, praktikovati fizičke vežbe i naravno masažu. Ako nemate vremena za specijalistu, radite ih u kućnoj varijanti - savetuje ova ruska doktorka.

Iako je tržište preplavljeno preparatima koji navodno odmah uklanjaju celulit, instant rešenje ne postoji. Narodna ruska medicina puna je recepata za prirodne napitke i kupke čijom svakodnevnom primenom možete postići dobre rezultate. Ovo su neki od recepata.

Narodni recepti

 

Bršljan u borbi protiv celulita

1. Uzmite desetak listova domaćeg bršljana, iseckajte ga najsitnije moguće, a zatim stavite u gazu i izgnječite oklagijom. Tako isitnjenog i u gazi previjte na mesto gde je celulit. Preko obucite neke elastične helanke i u tome prespavajte.

2. Čiste oprane listove domaćeg bršljana nagurajte u teglu od pola litra do litar. Preko naspite maslinovo ulje, po mogućstvu domaće, do vrha flaše. Ostavite na tamnom mestu i svaki treći dan prevrćite flašu. Činite to tako da tri dana flaša stoji normalno, a tri naopako. Posle 12 dana kroz gazu procedite tečnost i tako dobijenu je mažite svako veče posle tuširanja na polusuvu kožu gde je celulit. Polako ga utrljavajte sa obe ruke u smeru gore-dole.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bršljan stavite u gazu i ostavite u toku noći preko problematičnog dela na koži

Kakao-đumbir tretmani protiv celulita

1. U pola litra vrele vode sipajte 100-200 grama kakao praha i izmešajte da se rastvori. Ohladite masu na temperaturi vašeg tela (35-40 stepeni). Nanesite je na problematične delove tela laganim, masažnim pokretima. Nakon toga uvijte oko tela providnu prijanjajuću foliju i pokrijte se toplim ćebetom. Uživajte u ovom tretmanu, ležeći u sobi sa prigušenim svetlom uz tihu, opuštajuću muziku. Posle 15-20 minuta istuširajte se toplom vodom. Primetićete da vam je koža dobila blagu, zlatastu nijansu i da je postala nežna, glatka i zategnuta.

2. Ovo je intenzivniji anticelulitni tretman. Pomešajte 250 grama kakaa, kesicu suvog đumbira u prahu i dve kašike kozmetičke gline. U mešavinu dolivajte u laganom mlazu maslinovo ulje dok masa ne postane gusta kao mileram. Nanesite masu na problematične delove tela. Namazane delove tela uvijte providnom folijom da pojačate efekat tretmana. Nakon 15 minuta sperite masu toplom vodom. Zahvaljući zajedničkom delovanju svih sastojaka, postižemo anticelulitni efekat. Obim ugroženih zona se smanjuje, a vaša koža se podmlađuje i hrani, postajući svilenkasta i zategnuta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kombinacija kakaa i đumbira je odlična za glatku kožu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading