NAPRAVITE SAMI: Sredstvo protiv karijesa

Autor:

Lifestyle

31.12.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne morate da trošite velike svote novca na preparate protiv karijesa koji, uzgred, sadrže hemikalije, već napravite sami efikasno sredstvo za pranje zuba od sastojaka koje već imate u kuhinji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lako možete doći do belih zuba

Potrebne su vam četvrtina kašičice kokosovog ulja, četvrtina kašičice kurkume u prahu i četvrtina kašičice morske soli. Mešajte sastojke do stvaranja homogene smese, zatim nanesite na četkicu i temeljno očistite zube. Ne žurite sa ispiranjem usta, sačekajte dva do tri minuta da smesa počne da deluje. Zatim operite zube pastom za zube koju inače koristite.

Ulje kokosa pomešano s probavnim enzimima uspešno uništava bakteriju streptokokus mutans, koja je inače odgovorna za propadanje zuba i karijes, otkrili su naučnici s Instituta za tehnologiju Atlon u Irskoj. Pored toga što ima lekovito dejstvo, ova smesa će odlično delovati na opšte stanje zuba, izbeliće ih i ojačati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading