FENG ŠUI: Boje po prostorijama

Autor:

Lifestyle

19.11.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci psihologije boja kažu da boja utiče na naše moždane talase, nervni sistem i hormonske aktivnosti. Na primer, ako ste sedeli u potpuno crvenoj sobi, vaš puls i krvni pritisak će se povećati, naravno, postoje lične sklonosti i reakcije na boju, a ovo su univerzalna značenja i uticaj različitih boja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za kupatilo su zelena i plava

Evo koja su pravila za uređenje doma, kada su boje u pitanju:

SPAVAĆA SOBA

Crvena je senzualnost, tako da je odlična boja za upotrebu u spavaćoj sobi. Neka bude zemljana crvena, svetla crvena je previše aktivna da obezbedi miran prostor. Svetlija boja lavande stvoriće vrlo romantičnu feng-šui spavaću sobu.

KUHINJA I TRPEZARIJA

Za efikasnu dekoraciju enterijera često je najbolje da narandžastu boju umereno koristite u kuhinji i trpezariji, čime ćete impresionirati svoje goste. Ne bojite ih u crvenu, ona povećava apetit iako je veoma korisna za restorane.

DNEVNA SOBA

Kada se pravilno koristi, smeđa može da dominira prostorom jer stvara prijatan ambijent, naročito u dnevnoj sobi. Žutu takođe možete koristiti u sobi u koju vam dolaze prijatelji, podstiče razgovor i druženje, a odlična je i za kuhinju.

KUPATILO

Zelena je korisna za kupatilo prema feng-šuiju - predstavlja mir, tišinu, pročišćavanje, život i nove početke. Zelena donosi osećaj vitalnosti i svežine. Odlična boja za kupatilo je i plava, zbog svojih umirujućih i lekovitih svojstava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zelena bez greške

KOMBINACIJE

Sivu nikad ne koristite samu u kućnim prostorijama. Povežite je sa jednom ili dve boje koje zrače pozitivnom energijom. Najbolje se slaže sa plavom i braon. Crnu je najbolje da koristite kao sporednu boju, jastuka ili drugih ukrasa za kuću. Belu takođe ne koristite previše, prostor će izgledati sterilno, što kao rezultat donosi osećaj odvojenosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading