OVAKO NEĆETE BACATI HRANU: Saveti Džejmija Olivera kako pakovati namirnice u frižideru!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

15.07.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni kuvar Džejmi Oliver objasnio je šta od namirnica ide na koju policu u frižideru, a ako se budete pridržavali njegovih saveta, više nećete bacati hranu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom leta i velikih vrućina bacamo velike količine hrane, jer se ona u ovo vreme brže i kvari. On savetuje kako da izbegnete bacanje, odnoso kako da namirnice maksimalno iskoristite. 

Poručuje da je najvažnije da namirnice rasporedite u frižideru tako da vam one traju duže nego inače. 

Temperatura u svakom frižideru varira kako vrućina raste, tako da meso i ribu treba da držite u hladnijem delu, a mlečne proizvode u sredini frižidera, navodi on za Dejli Mejl. 

- Kuvano meso držite odvojeno od sirovog, a sirovo neka vam stoji na najnižoj polici. Vrata frižidera su njegov najtopliji deo koji je izložen toplini prilikom svakog otvaranja. Tu neka vam stoje sokovi i začini - dodaje.

Ne ide sve u frižider 


U frižideru držite samo one stvari kojima je tamo i mesto. Namirnice poput paradajza nema potrebe da držite u njemu. Paradajz ostavite na suvo i mračno mesto. Idealno je ako imate podrum. 

- Neke namirnice u frižideru čak traju kraće nego izvan njega. Hleb će, na primer, duže da ostane svež ako nije u frižideru - rekao je slavni kuvar. 

Sveže povrće i začinsko bilje duže će vam trajati ako ga lagano zamotate u kuhinjski ubrus pre nego što ga stavite u frižider. Ne zaboravite da redovno menjate ubruse. 

Zamrzavanje ostataka 

Dodaje da je zamrzivač poput vremenske kapsule za svežu hranu, i to posebno za voće i povrće. 

- Ako imate veliku količinu voća koje će vam propasti, stavite ga u kutiju, pa u zamrzivač. Kad se zaželite finog i zdravog smutija, samo izvadite voće iz zamrzivača. To vredi više-manje za sve namirnice koje ne uspete da pojedete - rekao je Oliver.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading