HOLIVUDSKI KUVAR U BEOGRADU: Sprema svoje poznate tartufe i pastu

Autor:

Lifestyle

11.05.2018

03:14 >> 10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni kuvar Marko Saso dolazi u Beograd, a u intervjuu za Srpski telegraf je otkrio da najviše voli da kuva za Dejvida Bouvija. Pored poznatog muzičara, Saso je kuvao i za Andreu Bočelija, Meril Strip i Toma Kruza.

RepublikaFoto: Promo
Marko Saso

Poznati italijanski kuvar koji je svoju veštinu brusio u Americi, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u restoranu "Enso". Jedan od omiljenih kuvara poznatih ličnosti poput Andree Bočelija, Dejvid Bovija, Meril Strip i Toma Kruza, spremaće specijalitete sa pastom i tartufima od 15. do 17. maja. Mnogi ljudi koji su prethodne godine želeli da probaju Sasov meni, nažalost nisu dobili priliku. U intervjuu za Srpski telegraf rekao je da je to glavni razlog zbog kojeg je ponovo došao.

Da li možete da nam date neki savet o pripremi paste kod kuće?

- Naravno, biće mi zadovoljstvo. Tajna dobre paste je svakako ista kao tajna svakog drugog jela - dobri sastojci. U koliko nemate dobre sastojke, u startu ste u zaostatku. Dakle, koristite dobra jaja i dobro brašno. Takođe, masa od koje ćete praviti pastu mora da bude tvrda i konkretna. Mislim da je to dosta za sada, a za još saveta možete doći u Enso, pa ćemo se ispričati.

RepublikaFoto: Promo
Marko sprema svoj specijalitet

Kuvali ste za mnogo poznatih u SAD. Ko je imao najčudnije zahteve, a ko je bio najskromniji gost?

- Ne mogu da se setim određene osobe koja je bila specijalno komplikovana. Koliko god ljudi misle da zvezde izvoljevaju, ja nisam stekao takav utisak. Pošto su stalno pod reflektorom, oni zapravo cene kada mogu da odu negde, ručaju u tišini i uživaju u miru. Iz mog iskustva, zvezde su mnogo "jednostavniji" gosti od onih koji se ne bave javnim poslom. Dešavalo se, doduše, da traže još tartufa. Ali kako im zameriti, tartufi jesu fascinantna stvar. Najjednostavnija je bila Džejmi Li Kertis koja je uvek jela salatu od jastoga i nikada nije imala nikakvu primedbu. Omiljen je, naravno bio Bovi. Ali tu sam subjektivan.

Šta ćete pripremati za Beograđane ovaj put?

- Ovaj put imam sjajan meni, malo više naklonjen ljubiteljima mesa, ali će moći da se prilagodi i vegeterijancima. Spremam pastu, naravno, jagnjetinu, divljeg vepra i neizostavne njoke na moj način. Posebno za sladokusce, spremam čizkejk na njujorški način, pečen i topao. Naravno, pretpostavljate da će se kroz sva jela provlačiti moja omiljena namirnica, tartufi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading