SLATKO, SLANO, GORKO, KISELO? Otkrijte šta omiljeni ukus govori o vama!

Autor:

Lifestyle

06.05.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalno, ukusi mogu da se podele u četiri grupe: slatko, slano, kiselo i gorko, mada se tome često dodaje i začinjeno. Dakle, u zavisnosti od toga koji ukus najviše volite, možete da otkrijete svoj karakter i osobine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sudeći prema psihologu dr Dženi Neš, o osobi svašta možemo da saznamo na osnovu njenog ukusa.

Pet grupa ukusa - šta omiljeni ukus kaže o vama

Ako volite začinjenu hranu, verovatno volite da rizikujete, stalno ste u potrazi za novim iskustvima, volite opasnost i vrlo verovatno uživate u gledanju horor filmova.

Ako volite gorak ukus, poput gorke kafe, džin tonika... istraživanje pokazuje da verovatno imate neke anti-socijalne karakterne osobine, volite da manipulišete drugima, niste saosećajni, previše ste tvrdoglavi i moguće je da imate čak i neke psihopatske osobine.

Ako volite sladak ukus, lako se slažete sa svima, volite da pomažete drugima i za to ne očekujete ništa za uzvrat.

Ako volite kiselo, veoma je moguće da često kritikujete druge i strogi ste prema njima, ali to opravdavate rečenicom da imate visoke standarde i da volite da testirate svoje granice.

Ako volite slano, volite da sve dobijete odmah, vrlo ste takmičarski nastrojeni i frustriraju vas stvar koje vam nepotrebno oduzimaju vreme, poput gužve u saobraćaju.

- Ipak, na naše preferencije po pitanju hrane ili pića utiču brojni faktori. Zavisi i od ukusa i preferencija onoga ko kupuje i sprema hranu, a to najčešće radi jedna osoba u porodici - kaže psiholog Džen Neš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading