NIJE PILA KAFU 5 DANA, evo šta joj se desilo

Autor: Republika

Lifestyle

30.04.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna blogerka upustila se u eksperiment - dan bez kafe i evo kakve promene je zabeležila na svom telu i u svom ponašanju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Blogerka Li Tiglman je samoinicijativno odlučila da se upusti u ovaj eksperiment, a o svemu je pisala na svom blogu.

- Budući da pijem puno kafe, znala sam da me čeka teška nedelja - kaže ona.

Prvi dan: Zašto ja ovo radim?

- Previše sam spavala, pa sam se probudila prilično grogi. Obično bih u takvoj situaciji popila jaku kafu, ali danas sam morala da se pomirim s tim da ću biti nervozna i bez koncentracije. Oko dva popodne počela je glavobolja. Bila sam jako loše raspoložena. Oko tri sam već bila potpuno beskorisna. Budući da sam bila umorna i letargična jednostavno sam ležala na kauču do devet uveče, a zaspala sam već u pola deset.

Drugi dan: Strašna glavobolja

- Dobro sam se naspavala i probudila prilično osvežena, a već oko osam ujutru je počela glavooblja. Oko deset, kad je moje uobičajeno vreme za kafu, otišla sam u šetnju. To mi je malo pomoglo s glavoboljom, ali ne previše. Bila sam jako nervozna i pila sam mnogo vode ceo dan, ali glavobolja se samo pogoršavala. U pet popodne bila sam toliko naduta i puna gasova, nije mi bilo ni do hrane.

Treći dan: Želudačni problemi

- Trećeg dana već mi je bilo bolje, ali problemi su počeli u želudcu. Jedem samo supe i smutije. Mnogo sam opuštenija i ne škrgućem zubima, što mi se inače često dešava.

Četvrti dan: Probavni problemi eskaliraju

- Problemi sa želudcem su sve gori pa sam se obratila lekaru. Objasnila mi je da nisam smela tako naglo da prestanem s kafom i da je to stres za organizam. Iako sam puno bolje spavala, želudac mi je stvarao velike probleme.

Peti dan: Pa...

- Probudila sam se i shvatila da moram da popijem kafu ako želim da funkcionišem kao normalno ljudsko biće. Već pola sata nakon toga nadutost mi se smanjila, dobila sam novi fokus i počela sam da se osećam kao ona stara. Nekoliko sati kasnije, sve se vratilo u normalu i osetila sam olakšanje. Mojih pet dana bez kofeina pomogli su mi da shvatim kako moje telo funkcioniše.

Uštedela sam i nešto novca koji bih inače potrošila na kupovinu kafe. Sve u svemu, zaključila sam da ne mogu bez kafe, jednostavno mi tih nekoliko šolja dnevno znači previše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading