Ljuta dijeta

Autor: menshealth, Republika

Lifestyle

26.03.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno holandsko istraživanje je pokazalo da dodavanje mesa i ljutog sosa dijeti sa malo kalorija, povećava sagorevanje masti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osobe koje su više nego dvostruko povećale unos proteina i dodale najmanje 1030 miligrama mlevene kajen paprike (nešto više od pola kafene kašičice) svojoj dnevnoj ishrani, duže su osećale sitost i sagorevale su više masti, nego osobe sa drugim vrstama dijete. Kapsacin, ljuti sastojak paprike, povećava sagorevanje masnoća, dok proteini podržavaju osećaj sitosti, kažu naučnici.

SAVET PLUS: PRESKAČITE UŽINU

Sledeći put kada osetite neodoljivu potrebu da nešto grickate, uzmite kanap. Intenzivno vežbanje sa opterećenjem, kao što je preskakanje kanapa može pomoći u ublažavanju osećaja gladi, tvrde japanski naučnici.

Muškarci koji su radili tri serije od po 10 minuta preskakanja kanapa, imali su kasnije manji apetit, naročito za masnu hranu od onih koji su isti broj kalorija sagoreli vozeći bicikl. Osim toga, ovaj efekat je trajao 15 minuta nakon vežbanja. Jedno od mogućih objašnjenja je da pokreti skakanja stvaraju veći zamor i nelagodnost u mišićima nego vežbanje bez opterećenja, kao što je vožnja bicikla, a ova nelagodnost dovodi do smanjivanja osećaja gladi.

Određena istraživanja su potvrdila da se kalorijska potrošnja povećava za 7 procenata ako neku radnju radimo sedeći umesto ležeći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading