Kojom polovinom januara ste rođeni? Izuzetno ste INTELIGENTNI ili skloni da postanete POZNATA LIČNOST!

Autor:

Lifestyle

15.01.2018

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom godina više istraživanja je potvrdilo da godišnje doba u kom je dete rođeno utiče na njegov razvoj. Lomljivost kostiju, psihičke bolesti, pa i inteligencija, zavise od sunca i vitamina D.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uživajte u čarima svog horoskopskog znaka

Na razvoj dece mnogo utiče količina sunca koju upijaju dok su još u majčinoj utrobi, dostupnim svežim namirnicama kojima se trudnica hrani, a ponešto objašnjenja leži i u samoj statistici.

Ako očekujete prinovu ovih dana velike su šanse da kad odraste postane  doktor ili uterivač dugova, zaključak je britanske Nacionalne kancelarije za statistiku.

Ako ste se rodili krajem januara, statistički je velika verovatnoća da postanete poznati. Prema studiji objavljenoj u Žurnalnu društvenih nauka, mnogo poznatih ljudi iz različitih područja su horoskopske Vodolije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pametniji su i krupniji

- Ovo su mali pokazatelji, ali su vrlo jasni. Ne zagovaram astrologiju, to je smešno, ali ljudi nisu imuni na uticaje različitih godišnjih doba - rekao je Rasel Foster, neuronaučnik sa Univerziteta Oksford.

Takođe, bebe rođene zimi su krupnije pa su do polaska u školu uglavnom teži, viši i s većim opsegom glave od vršnjaka. Prema zajedničkom američkom i australskom istraživanju, u kom su naučnici proučavali razvoj 21.000 dečaka i devojčica, pokazalo se da su zimska deca imala bolje rezultate na testovima inteligencije od vršnjaka.

Druga strana medalje donosi i neke moguće probleme. Neka istraživanja utvrdila su da je većina dece sa jakim alergijskim reakcijama na hranu rođena u zimskim mesecima.

RepublikaFoto: pixabay.com

Manjak vitamina D

Iako se ne zna tačan razlog, stručnjaci pretpostavljaju da je za to kriva manja izloženost majke suncu i vitaminu D u poslednjim mesecima trudnoće. To je i razlog zašto zimske bebe imaju manju koštanu masu i slabije kosti nego letnje bebe.

Nedostatak sunčeve svetlosti utiče i na razvoj depresije, čemu su skloniji, kao i razvoju neuroloških poremećaja, poput šizofrenije. Imaju i deset posto veće šanse nego ostali da serode ranije, a kao značajan činilac naučnici uzimaju sezonu gripa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading