Sumnja se da Crnogorac stoji iza teških krivičnih dela: Vođa "škaljaraca" ubistvo Mutavog platio 500.000E?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Vukotić, vođa "škaljarskog klana" koji je nedavno deportovan iz Turske u Srbiju, dovodi se u vezu s ubistvima vođe navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi i pripadnika suprotstavljenog "kavačkog klana" Davorina Baltića, prenosi Ekspres.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

On se u Srbiji trenutno tereti samo za falsifikovanje pasoša, ali postoje indicije da je umešan u dve brutalne likvidacije. Takođe se sumnja i da je napadačima isplatio 500.000 evra kako bi ubili Stankovića.

 

- Proverava se mogućnost da je Vukotić eventualno naručio likvidaciju vođe navijača, za šta je iskeširao veliku sumu novca - kaže naš sagovornik.

Stanković izrešetan rafalom iz kalašnjikova u sačekuši kod Centralnog zatvora kad je izašao iz teretane

U istrazi ubistva Saleta Mutavog operativna saznanja su policiju dovela do imena "škaljaraca" Stevana Stamatovića i Minje Šakovića, koji su 13. oktobra 2016, na dan kad je Stanković likvidiran, bili u Beogradu, a iz Srbije su izašli bez evidencije na graničnom prelazu.

- Stamatović se ubrzo oglasio saopštenjem u kojem je tvrdio da nema veze s ubistvom niti s bilo kojim klanom, kao i da je spornog dana u Beogradu bio turistički. Šaković se nije oglašavao, a godinu dana posle likvidacije Saleta Mutavog ranjen je u lokalu u Podgorici - navodi Ekspres.

VUKOTIĆ: NEĆU U CRNU GORU

 

Jovica Vukotić, kako prenosi Ekspres, na saslušanju je rekao da ne želi da ide u Crnu Goru.

- Obradovao sam se kad sam video da su srpski policajci došli u Tursku po mene. S policijom Crne Gore ne želim da imam nikakva posla - rekao je Vukotić.

Podsetimo, napadači su rafalom iz kalašnjikova ubili Stankovića u sačekuši kod Centralnog zatvora. Vođa navijača je tog dana izašao iz teretane i sedeo sa zatvorskim čuvarom Miloradom Đ. (36) u kafiću. Kad je Stanković seo u automobil i krenuo, ubice su mu preprečile put, a potom kroz prozor suvozača pucali u njega. Milorad Đ. je bio u drugim kolima, a kad je video šta se dešava, pokušao je da uzvrati paljbu i spase Saleta Mutavog. Međutim, u obračunu je i sam ranjen.

STANKOVIĆ GOVORIO: "UBIĆE ME"

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, Stanković je nosio pancir, a prijateljima je ponavljao: "Ubiće me".

- Kao da je naslutio da će mu se strepnje ostvariti. Pretpostavlja se da je Stankovića likvidirao plaćeni ubica iz BiH - kaže naš sagovornik.

Godinu i tri meseca kasnije na Vračaru je likvidiran "kavčanin" Davorin Baltić. Njegov ubica je identifikovan, ali ime napadača nije saopšteno.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading