RASVETLJAVANJE ZLOČINA U VLADIČINOM HANU: Ubio biznismena zbog sestrinog duga?!

Autor: novosti.rs

Hronika

17.09.2018

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladica Petrović (33) iz okoline Vladičinog Hana, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Predraga Perića (47), biznismena iz Surdulice, branio se ćutanjem pred Višim tužilaštvom u Vranju i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Ubici određen pritvor

On se sumnjiči da je 23. jula prošle godine pištoljem usmrtio Perića u selu Žitorađe kod Vladičinog Hana. Perić, vlasnik agencije za registraciju i tehnički pregled vozila "Perić trejd", pronađen je mrtav ispred svog poslovnog objekta, gde su mu bile i prostorije za stanovanje. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen hicem iz vatrenog oružja u predelu jagodice, u blizini oka, od čega je preminuo na licu mesta.

Viši javni tužilac Danijela Trajković kaže da je V. P. odranije poznat organima gonjenja, uglavnom zbog imovinskih dela. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju mu je odredio pritvor do 30 dana i u narednom periodu bi trebalo da se kroz dokazni postupak rasvetli ubistvo koje je prošlog leta šokiralo jig Srbije.

Kako se nezvanično saznaje, Perić je sa sestrom osumnjičenog bio u dužoj emotivnoj vezi i pozajmio joj je veću sumu novca. Nakon što su prekinuli vezu, novac mu nije bio vraćen, pa je povraćaj potražio sudskim putem. Sud je presudio u njegovu korist, te je dug naplatio zaplenom porodične imovine. Kako se nagađa, to bi mogao da bude motiv ovog surovog ubistva.

Podsetimo, nakon ubistva Žitorađom su kolale razne priče. Meštani su imali podeljena mišljenja o Periću. Jedni su ga kudili, drugi hvalili i tvrdili da je živeo na visokoj nozi i družio se uglavnom sa ekonomski jakim ljudima. Navodno je voleo buran, raskalašan život, kafane i žene. Navodno je pozajmljivao i dugovao pare poznanicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading