HAPŠENJE U GOLUBINCIMA: Oštetili budžet za 19 miliona dinara

Autor: Republika

Hronika

14.09.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije Poreske uprave i policije uhapšeni su N.Ž., B.Ž. i P.Ž. iz Golubinaca jer su oštetitli budžet Republike Srbije za 19,2 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oni su uhapšeni kao nosioci poljoprivrednih gazdinstava, zbog postojanja osnovane sumnje da su, u periodu od januara 2015. do maja 2017, izvršili krivična dela poreska utaje i neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, čime su oštetili budžet.

Prijavljeni su pribavili i u poslovnim knjigama evidentirali lažne ulazne gotovinske račune i fiskalne isečke, o navodnoj nabavci dobara od raznih dobavljača, u ukupnoj vrednosti od 72.075.297,00 dinara, po kojima promet dobara nije izvršen i na taj način izbegli plaćanje PDV-a, poreza na prihode od samostalne delatnosti i godišnjeg poreza na dohodak građana u ukupnom iznosu od 10.473.967,41 dinara, navodi se u saopštenju Poreske policije. 

U podnetim poreskim prijavama su umesto da iskažu poresku obavezu za PDV, iskazali poreski kredit u iznosu od 8.701.046,21 dinar, čime su izvršili i krivično delo neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.


Prijavljenim licima je određena mera zadržavanja do 48 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading