UZ JECAJE I TUGU: Sahranjena beba zbog koje se otac izbo 19 puta

Autor:

Hronika

12.09.2018

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Laris Lakatuš na večni počinak ispraćen je danas u Srpskoj Crnji. Devetomesečna beba preminula je od upale pluća.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Uzrok smrti Larisa Lakatuša iz Srpske Crnje, koji je iznenada preminuo na putu do bolnice, upala je pluća - rekla je porodica Lakatuš na osnovu obdukcionog nalaza koji je rađen na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Još uvek u šoku od bola i tuge, za izgubljenim unučetom, deda Željko Lakatuš smogao je snage da kaže da je mali Laris preminuo od upale pluća. Otac Filip Lakatuš (19) , kada je u kikindskoj Opštoj bolnici saznao da je beba umrla, pokušao je da se ubije, u sebe je zario nož i 19 puta se ubo po telu.

- Filip se trenutno nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, za sada je dobro, van životne opasnosti je. Čujemo se svaki dan sa njim, on ne može da prežali gubitak deteta, neprestano plače. Imao je ukupno 19 rana po telu, nožem je probo plućnu maramicu, na svu sreću lekari su uspeli da mu spasu život - poručio je deda, prenosi telegraf.rs.

Devetomesečna beba Laris, kako tvrdi majka Dragana Lakatuš, imao je probleme sa zubićima.

- Tog kobnog petka, uputili smo se u Dom zdravlja u Srpskoj Crnji, jer je Laris ima temperaturu preko 39 stepeni, odatle smo dobili uput za zrenjaninsku bolnicu, tamo je dete pregledano i vraćeno kući. Međutim, Larisu se stanje pogoršalo pa smo ponovo otišli u Dom zdravlja, hitno je prebačen sanitetom za Kikindu. Sve vreme tokom puta je rađena reanimacija - ispričala je neutešna majka.

Nažalost, reanimacija nije uspela i beba je preminula pre nego što je porodica Lakatuš u pratnji lekara stigla do kikindske bolnice.

U specijalističkom nalazu iz zrenjaninske bolnice, stoji da je hospitalizacija odbijena, majka Dragana tvrdi suprotno i kaže da nisu odbili hospitalizaciju. Neutešna porodica više nije imala snage da se priseća kobnog dana. U teškim socijalnim uslovima, ova porodica jedva preživljava dane. I ako su u muci negirali da im pomoć treba, nije teško zaključiti da bi im svaka pomoć dobro došla.

Mali Laris Lakatuš, koji je je 19. novembra trebalo da napuni godinu dana, nije dočekao ni svoj prvi rođendan.

- Srce nam je prepuklo svima,ne pitajte više ništa. Kako ćemo dalje, ne znamo ni sami, naše bebe više nema i više ništa nije bitno u našem životu - jecao je deda.

Sahrana malog Larisa obavljena je danas na mesnom groblju u Srpskoj Crnji, uz jecaj i tugu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading