Badžin sin pokušao da pobegne, inspektori ga brzo savladali: Svi detalji hapšenja sina ubijenog policijskog generala!

Autor:

Hronika

16.08.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže (46), uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u pljački kuće Saše Popovića, direktora "Grand produkcije". Stojičić se tereti da je početkom marta ove godine iz vile na Bežanijskoj kosi odneo sef sa 100.000 evra.

Foto: MUP Srbije
Vojislav Stojičić

Nedgledao supružnike

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, Badžin sin je iskoristio priliku dok Popovići nisu bili kod kuće i ojadio ih, a provalu u porodičnom domu zatekla je Popovićeva supruga i pevačica Suzana Jovanović, koja je odmah alarmirala policiju.

- Pretpostavlja se da je lopov nadgledao članove porodice i pratio ih, a na krađu se osmelio kad se uverio da je vila prazna. On je takođe tačno znao i položaj sigurnosnih kamera, tako da ga nijedna nije snimila. Provalnik je došao sa zadnje strane kompleksa, preskočio zid i došunjao se do Popovićeve kuće - priča naš sagovornik.

Odneo nakit vredan 100.000 evra

Kako dodaje, Stojičić je znao i da se sef nalazi u spavaćoj sobi poznatog estradnog para, pa je otišao po njega i neprimetno ga odneo iz kuće.

- Lopov je ukrao zlatni nakit i skupocene satove, čija se vrednost procenjuje na oko 100.000 evra. Proverava se da li Badžin sin eventualno stoji iza još nekih provala na Bežanijskoj kosi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Stojičić odranije poznat policiji, a zbog pokušaja obijanja kuće na Dedinju 2010. osuđen uslovno

Vojislav Stojičić je odranije poznat policiji. On je bio uhapšen 2010. zbog sumnje da je zajedno sa saučesnikom Dragijem Mugošem pljačkao vile na Dedinju i Senjaku. Na meti provalnika tad su se našle vile bivšeg sportskog direktora FK Partizan Nenada Bjekovića i Božen Žumbor, vlasnice "Božen kozmetik", koja je u međuvremenu umrla, kao i diplomatska predstavništva stranih zemalja.

Foto: MUP Srbije
Hapšenje

Sklopio nagodbu

- Iz vila i stanova odnosili su sve vrednosti koje bi im pale pod ruke - bunde, posuđe, escajg, zlato, novac, ali i oružje, satove, pa čak i tepihe - navodili su mediji.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Međutim, Badžin sin se na kraju izvukao. On je 2011. sklopio nagodbu s tužilaštvom nakon što je priznao da je pokušao da opljačka jednu vilu. Tad je bio osuđen na 18 meseci zatvora, ali mu je amnestijom robija bila smanjena za četiri i po meseca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading