ZAPLENA! Uhvaćeni sa gomilom alkohola u gepeku!

Autor: srbijadanas.com

Hronika

16.07.2018

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje skoro 50 flaša žestokih pića koje su bile sakrivene u dve putne torbe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Prekršaj je otkriven u "mercedes bencu" turskih registarskih oznaka kojim su iz Kelna u Nemačkoj ka Turskoj putovala trojica nemačkih državljana turske nacionalnosti.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrično, ali je detaljan pregled automobila pokazao suprotno.

Tom prilikom su carinici u dve putne torbe, od kojih je jedna otkrivena u dubini gepeka, prema sedištu, a druga u prostoru za rezervnu gumu, otkrili skriveni sadržaj.

Reč je o 48 flaša žestokih alkoholnih pića koje su bile umotane u novinski papir.

U torbama se nalazilo: 26 flaša viskija, 21 flaša rakije "jeni" i jedna vodke "absolut".

U svim članicama EU, kao i u zemljama koje su kandidati za članstvo, primenjuje se ista ili slična regulativa, prema kojoj je lični prtljag oslobođen od plaćanja uvoznih dažbina i pod njim se podrazumeva roba (u razumnoj količini) za ličnu upotrebu, koja je putniku neophodna za vreme putovanja.

Putnici se često interesuju za to koliko akcizne robe smeju da nose sa sobom, a kada je reč o alkoholnim pićima, ta kategorija se odnosi samo na putnike starije od 18 godina i u većini zemalja podrazumeva 1 flašu žestokog pića ili 2 flaše vina. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading