JEZIVO UBISTVO PEVAČICE OPET TRESE SRBIJU: POLICIJA IMA DOKAZE DA JE ZORAN UBIO JELENU!

Autor: Republika

Hronika

14.07.2018

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da to što je Zoran Marjanović, koji je osumnjičen za ubistvo svoje žene Jelene u Borči, pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza da je počinio to krivično delo. On je istakao da policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović izlazi iz zatvora

Apelacioni sud je u četvrtak ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću u kom je on proveo punih 10 meseci, od hapšenja 15. septembra 2017. godine. U obrazloženju taj sud je naveo da se okrivljeni ne može dalje zadržavati u pritvoru "zbog uznemirenja javnosti".

Iskrivljena slika

Nebojša Stefanović naveo je da on ne želi da komentariše tu odluku suda, ali da se u javnosti stvorila pogrešna, iskrivljena slika da je Marjanović pušten na slobodu jer nema dokaza protiv njega.

- Prvo moram da pojasnim da pritvor nije krivična sankcija, dakle nije kazna. Pritvor se određuje osumnjičenim da ne bi ponovili krivično delo, da ne bi uticali na svedoke, uznemiravali javnost, pobegli iz zemlje - objasnio je on i dodao:

- Marjanović je jedini osumnjičen u slučaju ubistva Jelene Marjanović. On je osumnjičen za teško krivično delo, za ubistvo koje je počinjeno na zverski, brutalan način - rekao je ministar.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Stefanović je dodao da je krivični postupak protiv Zorana Marjanovića u toku i da će se sud opredeliti na osnovu dokaza da li je on kriv ili nije kriv.

- Ljudi iz policije i tužilaštva u trenutku kada je podignuta optužnica smatrali su da je prikupljeno dovoljno dokaza. Ti dokazi, po njihovom mišljenju, inkriminišu Zorana i oni su dovoljni za osuđujuću presudu. To je suština - istakao je Stefanović, a preneo informer.rs.

Ministar policije naveo je da je Marjanović proveo deset meseci u pritvoru i da su policija i tužilaštvo na osnovu naloga suda prikupili dovoljno dokaza protiv njega.

Nema empatije

- Sud je na osnovu svih materijala koje su pribavili tužilaštvo i policija izveo sve potrebne dokaze, obavio saslušanja desetine osoba - rekao je Stefanović i dodao:

- Brine me kreiranje atmosfere u društvu i pitam se gde je nestala empatija prema ubijenoj Jeleni Marjanović. Sud će uraditi svoj posao i dati konačnu reč o tome. Ponoviću, mi smatramo da postoji dovoljan broj dokaza, a videćemo šta će sud reći.

Podsetimo, Zoran Marjanović, koji se tereti da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu (33), izašao je prekjuče iz pritvora Centralnog zatvora u Beogradu. On je sa crnom kesom punom ličnih stvari iz zatvorskog kruga izašao vidno raspoložen. Zorana je svojim "audijem" do porodične kuće u Borči odvezao advokat Stefan Jokić, a tamo su mu sin Uroš i ćerka Jana prvi potrčali u zagrljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading