SPREMA SE KRVAVO LETO? Evo šta se krije iza SERIJE LIKVIDACIJA u Beogradu!

Autor:

Hronika

21.06.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija intenzivno radi na prikupljanju dokaza i informacija koji bi mogli da dovedu do identifikacije osobe koja je u utorak podmetnula bombu pod automobil Siniše Milića (44), zvanog Boske, koji je nastradao u stravičnoj eksploziji na Autokomandi.

RepublikaFoto: Public/e-stock/I. DOBRIČIĆ
Luka Bojović

Kako izvor beogradskih medija otkriva, pregledaju se snimci sigurnosnih kamera iz okolnih ulica i oko mesta na kom je bila parkirana "tojota" kako bi se utvrdilo kad i gde je eksploziv postavljen.

Jezivi krici

- Inače, eksploziv je bio usmerenog dejstva, što znači da je cilj bio da nastrada samo Milić - kaže sagovornik iz istrage.

On napominje da ovakav način likvidacije može da znači da se Milić, koji je inače navodno bio izuzetno blizak s Lukom Bojovićem i njegovom desnom rukom Filipom Koraćem, lično nekome zamerio.

- Međutim, sve ukazuje na drugu opciju - da su naručioci preko njega hteli da pošalju poruku njegovim bliskim prijateljima - kaže sagovornik beogradskih medija.

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ
Siniša Milić

Stravična eksplozija u kojoj je Milić nastradao, podsetimo, dogodila se u utorak oko 13 sati na uglu Južnog bulevara i Ustaničke ulice. U trenutku kad je bomba postavljena ispod sedišta "tojote" aktivirana, on je prolazio kroz semafor. Eksplozija mu je raznela obe noge i, prema rečima očevidaca, jezivi Milićevi krici trajali su manje od minuta, posle čega je izdahnuo.

Inače, kako su beogradski mediji pisali, za nepunih mesec dana ovo je druga likvidacija najbližih Bojovićevih ljudi, pošto je krajem maja ubijen njegov najbolji prijatelj i kum Dragoslav Miloradović.

Bivši operativac Državne bezbednosti kaže za beogradske medije da veruje da ubistvo Milića nije nastavak rata crnogorskih klanova, kako se najčešće može čuti u medijima, već obračun unutar beogradskih klanova i da treba očekivati da "dinastija uzvrati udarac".

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ

Grupa u defanzivi

- Malo je verovatno da se radi o obračunu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana, ovde je verovatno reč o obračunu unutar beogradskih klanova zbog zauzimanja teritorije, ali ja bih pre rekao da se ovde radi o osveti. Naprosto, način na koji je izvršeno ubistvo karakterističan je kao čin osvete za građevinsku ili neku drugu mafiju, a ređe za obračun oko droge - smatra bivši operativac DB.

Spasić smatra da ono što plaši jeste činjenica da se u Beogradu pojavljuju automobili-bombe.

- Mislim da je ovo tek jedan u nizu obračuna koji nam predstoje ovog leta u Beogradu. Ovo je drugo po redu ubistvo prijatelja Luke Bojovića za kratko vreme, očigledno je da je ekipa ljudi oko njega u defanzivi, ali siguran sam da će uzvratiti ove udarce - kaže Božidar Spasić za beogradske medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading