SMRT JUŽNOAFRIČKOG AGENTA NA NBG: Uhapšeni pomagači u ubistvu Darmanovića

Autor:

Hronika

10.06.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila M. S. i Đ. S. iz Kruševca zbog sumnje da su umešani u ubistvo bivšeg agenta južnoafričke službe Gorgija Džordža Darmanovića (58), koji je likvidiran početkom maja na Novom Beogradu, saznaje Srpski telegraf. Oni su uhapšeni prošle nedelje u Beogradu, a kako saznajemo, M. S. i Đ. S. se sumnjiče za pomaganje u ubistvu.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

- Policija je došla do saznanja da su osumnjičeni ubicama Darmanovića pružali logističku podršku koja je bila od ključnog značaja pri izvršenju cele akcije, a pogotovo prilikom bekstva. Sumnja se da je jedan od uhapšenih vozio motor koji je korišćen prilikom likvidacije stranog agenta, dok je drugi obezbedio automobil kojim su ubice pobegle nakon likvidacije - kaže izvor našeg lista iz istrage.

M. S. i Đ. S. su saslušani u nadležnom tužilaštvu, a kako saznajemo, branili su se ćutanjem.

- Osumnjičeni na saslušanju nisu progovorili ni reč o ubistvu Darmanovića. Nisu hteli da otkriju ni ko ih je unajmio, niti ko stoji iza ovog zločina. Policija, ipak, ima određena saznanja i vrlo brzo bi trebalo čitav slučaj da bude rasvetljen - dodaje naš sagovornik.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su zahvaljujući dobrom operativnom radu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili dve osobe za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistvo.


- Takođe, prilikom pretresa stanova koje koriste osumnjičeni pronađeno je još jedno lice za koje se sumnja da je izvršilo krivično delo falsifikovanje isprave. Nakon izvršenih provera, utvrđeno je da se radi o licu za kojim postoji međunarodna poternica zbog izvršenog krivičnog dela ubistvo na području Bosne i Hercegovine - rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Podsetimo, Darmanović je ubijen usred dana kod Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu. Nepoznati napadači na skuteru su tada prišli žrtvi sa leđa i ispalili više hitaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading