NOĆ U BEOGRADU: Broj intervencija hitne pomoći REKORDAN!

Autor:

Hronika

27.05.2018

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć je noćas zabeležila rekordan broj intervencija u noćnom periodu od početka godine - 148, od kojih je 44 intervencija obavljenih na javnom mestu, rekla je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

RepublikaFoto: pixabay.com
Toplo vreme smeta građanima

Prema njenim rečima, razlog je najverovatnije toplije vreme, na koje mnogi građani još nisu adaptirani kao i to što je bila noć između petka i subote. Međutim, kako je rekla, nije zabeležen veliki broj tuča ili alkoholisanih osoba.

Macura je kazala da se noćas dogodilo četiri saobraćajne nezgode, a da je jutros u 6.57 Hitna pomoć primila poziv zbog još jednog udesa koji se dogodio u Bulevaru Kralja Aleksandra kod broja 88, kada je kombi udario u drvo. Kako je rekla, tada su lakše povređena dvojica muškaraca.

Sinoć u 20.21 dogodila se saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu, na sredini Pančevačkog mosta, u kojoj su povređena dva muškarca starosti oko 30 godina, kada su pali sa motora. Oni su prevezeni na ortopediju Urgentnog centra.

Na uglu ulica Palmira Toljatija i Goce Delčeva na Novom Beogradu dogodio se sudar u kojem je lakše povređen muškarac koji je prevezen u Urgentni centar i predat neurologu i ortopedu.

Na uglu Sredačke i Niške ulice na Vračaru lakše povrede u udesu je zadobio muškarac koji je zbrinut na licu mesta i nije dalje vožen. U 4.48 u ulici Patrijarha Joanikija na Vidikovcu dogodio se udes u kojem je povređen muškarac koji je prevezen na ortopediju Urgentnog centra.

Za pomoć su se tokom noći od hroničnih bolesnika javljali najviše astmatičari i osobe sa hipertenzijom, a juče tokom dana Hitna pomoć je zabeležila 121 intervenciju od kojih 46 na javnom mestu i osam udesa među kojima je jedan bio sa teškim povredama.

Taj udes se dogodio u 11.36 u Bečmenu u Glavnoj ulici, a teško je povređen motociklista starosti oko 32 godine koji je prevezen na reanimaciju KBC Zemun, kazala je Macura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading