MOŽE DA PUTUJE GDE HOĆE: Rebrača dobila američki pasoš iz suda, a čeka je robija!

Autor: Republika

Hronika

20.05.2018

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina Rebrača, vlasnica humanitarnog fonda koja je osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora, može da putuje gde god hoće.

Katarina Rebrača

Bivša manekenka i vlasnica humanitarnog fonda za prevenciju raka dojke Katarina Rebrača, koja je nedavno osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora zbog toga što je zloupotrebila novac koji su dobrotvori uplaćivali na račun fondacije, preuzela je američki pasoš, koji je skoro osam godina bio u depozitu suda.

Rebrača je, podsetimo, presudom Višeg suda obavezana da u budžet Srbije vrati 22.584.000 dinara, za koliko je sud utvrdio da je prisvojila, a takođe je doneta i odluka da joj bude vraćen pasoš.

Prilikom donošenja presude sud je ukinuo i meru zabrane napuštanja Srbije, jer je smatrao da su prestali razlozi za njeno trajanje. To znači da joj je data mogućnost da preuzme pasoš i da, ukoliko želi, negde putuje. Tako postoji mogućnost da ode u Ameriku jer tamo ima rodbinu.

Rebrača ima naše i američko državljanstvo, ali ukoliko napusti zemlju i ne odazove se na naredne pozive suda ili na poziv za izdržavanje kazne ukoliko presuda bude potvrđena, za njom bi mogla da bude raspisana poternica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading