LEGIJI SUZILE OČI DOK JE PRIČAO O ĐINĐIĆU

Autor:

Hronika

18.05.2018

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dva dana izlaganja, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija okončao je završnu reč. On je opširno komentarisao iskaze pojedinih svedoka, najviše Čedomira Jovanovića, ali i drugih aktera događaja iz 2001. godine, koje je tužilaštvo okarakterisalo kao oružanu pobunu. Dok je čitao izlaganje, Ulemek je sve vreme brisao oči, koje su mu suzile verovatno zbog problema sa vidom.

Milorad Ulemek Legija

Protest

- Ja nisam imao neograničen uticaj i moć nad pripadnicima jedinice iako su to bili moji ratni drugovi. Mene su poslali u bazu da utičem da se situacija smiri. Nisam imao nikakvu ulogu sve dok nije došao premijer Zoran Ðinđić i zatražio da razgovara sa mnom jer me dobro poznaje. To je najmanje što sam mogao da uradim za jedinicu zbog gluposti koje sam napravio u Kuli i Beogradu, čime sam ukaljao čast jedinice. Trudio sam se i dao sve od sebe da rešim problem između JSO i Vlade. Ako je to moja krivica, prihvatam da budem kažnjen - rekao je Ulemek i ponovio da JSO nije organizovao pobunu, već protest.

- JSO je najavio saobraćajnoj policiji odlazak za Beograd, po uobičajenoj proceduri, a kolona vozila je išla u pratnji dve patrole saobraćajne policije - jedne na čelu, druge na začelju, sa upaljenom rotacijom - dodao je on.

Spasojević nije imao nikakve veze s protestom. Sam je sebi davao veći značaj da impresionira okolinu

RepublikaFoto: youtube.com/FondacijaDjindjic
Zoran Đinđić

Za kraj izlaganja Ulemek je ostavio dva zaštićena svedoka Ljubišu Buhu Čumeta i Dejana Milenkovića Bagzija, koje je nazvao "profesionalnim svedocima".

Svedoci

- Tim ljudima je država poslodavac i oni nemaju drugi izbor nego da slušaju tužilaštvo. Čume ima i ličnih motiva da svedoči protiv mene jer sam ja optužen za pokušaj njegovog ubistva 2002. Buha minimizira svoju ulogu u celoj priči, a o svim događajima ima posredna saznanja. Mrtva usta ne govore, pa on uveličava ulogu Dušana Spasojevića, koji je bio njegov vojnik. Spasojević je bio poznat po tome što je manipulisao članovima svoje ekipe i sebi davao mnogo veći značaj u tim događajima pokušavajući da impresionira ostale "zemunce". On nije imao nikakve veze sa protestom, ali je o puštanju "zemunaca" iz pritvora možda trebalo pričati sa Čedomirom Jovanovićem i tadašnjim tužiocem Radetom Terzićem - rekao je bivši komandant JSO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srbin

18.05.2018 17:33

Legija, živa legenda. Bio i ostao vojnik, profesionalac.Radio za državu.jedan od najkvalitetnijih, najboljih i najjačih. Pukovniče, glavu gore, čekaju te tvoja deca, potreban si porodici.Izdrži. Pravda je spora ali dostižna.Izdrži, istraj. ti si naš heroj koji je uvek jbio nabaniku otadžbine. Vreme će pokazati da si nevin .....