PLJAČKA U RTB BOR TRAJALA 10 GODINA: Od ukradenog zlata kupovali nekretnine u inostranstvu!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

15.05.2018

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa uhapšena zbog krađe zlata iz pogona "Zlatare" Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" činila je to najmanje deset godina, kako nezvanično saznaju Večernje novosti. Šteta koja je naneta tom preduzeću meri se milionima evra, a sada se čeka da komisija kombinata bakra uradi presek stanja i tačno ustanovi koliko im je plemenitog metala ukradeno!

RepublikaFoto: Tanjug/Lj. ALEKSIĆ
Opelješili RTB Bor

Prošle nedelje su uhapšeni I. S. (42), Z. P. (41), G. P. (43), D. M. (44), zaposleni u "Zlatari", S. S. (41), bivši radnik ovog pogona, kao i D. M. (43) i Z. I. (48), nekadašnji radnici "Zaštite", koja je, do stečaja, obezbeđivala imovinu RTB "Bor".

- Ova grupa je praćena poslednju godinu. Kako je ustanovljeno, zlato, koje je kradeno iz RTB, korišćeno je za kupovinu i rentiranje nekretnina u Boru, Beogradu i Novom Sadu, ali postoje sumnje da su nekretnine tim novcem kupovane i u inostranstvu, što će biti predmet dodatne istrage - saznaju Novosti od izvora bliskog istrazi.

Petorica osumnjičenih za krađu zlata iz RTB su prebačeni u Centralni zatvor u Beogradu, a ceo slučaj preuzeo je Specijalni sud u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
Deceniju krali firmu

Pritvor do 30 dana određen je petorici od sedmorice osumnjičenih za krađu koja je, prema prvim informacijama, trajala od 2014. do 2017. godine. Pritvor do 30 dana određen je za S. S. zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke. Ista mera izrečena je za Z. P., G. P., D. M. i Z. I.

Za D. M. i I. S. Specijalni sud je izrekao zabranu prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, uz upozorenje da im se može izreći teža mera ako prekrše ovu zabranu. Oni su, navodno, priznali delo koje im se stavlja na teret.

EVRI, DOLARI, DINARI...

Svoj sedmorici se na teret stavljaju krivična dela - udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica. Kod njih je, u trenutku hapšenja, pretresom pronađeno je 135.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, kao i oko kilogram zlatnog nakita.

Nezvanično, pljačka je trajala najmanje deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading