Dečak povređen u eksploziji metka: Doneo ga u školu da se igra!

Autor: A. VALČIĆ

Hronika

26.04.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Vranju juče ujutru teško je povređen 11-godišnji O. R., učenik petog razreda, kada je eksplodirao metak kojim se igrao!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Policija radi uviđaj

Ruka mu krvarila

- Učenik je bio sam u učionici, u kabinetu za likovno. Došao je prvi na čas još u 7.35 i nije bilo nikoga u učionici - rekli su Srpskom telegrafu u školi.

Čekajući da počne čas, 11-godišnji O. R. udarao metkom u šraf koji spaja delove klupe, kada je on opalio

Kako je jedan od drugova povređenog dečaka ispričao, O. R. je metak doneo od kuće. Čekajući da počne čas, udarao je njim u šraf koji spaja delove klupe.

- U jednom trenutku metak je opalio, eksplodirao i povredio mu prste na desnoj ruci. Hitna pomoć došla je nakon sedam, osam minuta, a ranu je donekle sanirao profesor - kaže naš sagovornik.

Nastavnik geografije i koordinator tima za bezbednost u školi "Branko Radičević" Ninoslav Jordanov rekao je da je u školu došao oko 7.30 i ubrzo čuo da je povređen učenik petog razreda. On navodi da je došlo eksplozije ćorka, lažnog metka, te da je nakon nesreće otrčao do automobila, uzeo prvu pomoć i gazom umotao ruku dečaku kako bi zaustavio krvarenje. Jordanov smatra da se radi o nesrećnom slučaju, a dečak mu je, navodi, rekao da je metak kupio negde kako bi se igrao.

- Mi preduzimamo sve mere kako bi deca bila bezbedna. Niko nije ni mogao da pretpostavi da će dete doneti metak u školu i da će se desiti ovakav incident - dodao je Jordanov.

U pitanju je manevarski metak koji je dečak našao u automobilu svoga oca

Prema priči učenika, dečak nije kupio metak, već ga je našao u automobilu svoga oca i njime se igrao. Roditelji deteta su odmah obavešteni o incidentu i, prema nezvaničnim saznanjima, nadležni organi juče su veštačili automobil dečakovog oca.

Inspekcija u školi

Boban Antanasijević, načelnik Službe za inspekcijske poslove grada Vranja, rekao je da su njihovi timovi juče obavili nadzor u školi.

- Ono što je sigurno jeste da metak nije bojev, ali da ima neku vrstu barutnog punjenja. Verovatno se radi o manevarskom metku. Kada uviđaj bude završen, znaćemo precizne detalje - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading