UMESTO PRVOG ROĐENDANA, SPREMAMO JOJ SAHRANU: Emotivna ispovest porodice poslednje žrtve malih boginja!

Autor:

Hronika

16.04.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malim boginjama bila je zaražena gotovo cela porodica iz Doljevca, ali bolest nije uspela da pobedi najmlađa jedanaestomesečna Aleksandra.

Epidemija malih boginja

Jedanaestomesečna Aleksandra iz Doljevca 15. je žrtva morbila u Srbiji, koja je 11. aprila preminula na Dečjoj internoj klinici u Nišu zbog promena na plućima i zastoja u srčanom radu.

Porodica je 20. aprila trebalo da proslavi 1. rođendan svojoj mezimici, ali umesto veselja Aleksandri pripremaju sahranu, priča za beogradske medije deda preminulog deteta.

- Prva se razbolela moja snaha, onda i unučice Aleksandra i njena dvogodišnja sestra, a poslednji sam se boginjama zarazio ja. Imali smo temperaturu, pojavile su nam se i ospe. Aleksandra je bila najbolesnija, verovatno zato što je bila najmlađa, pa je najteže podnosila bolest. U nišku bolnicu smo je odveli 6. aprila jer je počela i da se guši. Pluća su joj teško radila, u bolnici joj je srce dva puta stalo. Prvi put su uspeli da je povrate, ali drugi put je bio kraj. Umrla je devet dana pre prvog rođendana - priča deda za beogradske medije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ožalošćeni čovek kaže da su ostali članovi porodice sada dobro, ali da će Aleksandrinu sestru već sutra ponovo odvesti kod lekara.

- Svi smo se oporavili od boginja, ali dete moram da odvedem kod pedijatra, neka joj urade sve analize da budemo mirni. Nakon što je Aleksandra umrla, svi smo u strahu - kaže najstariji član porodice.

Kako potvrđuju porodica i lekari, mala Aleksandra nije patila od hroničnih bolesti, ali nije bila vakcinisana od malih boginja, jer još nije bila stasala za imunizaciju. Aleksandra je četvrto dete preminulo od morbila u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading