JOŠ JEDNA ŽRTVA MALIH BOGINJA: Beba preminula u Nišu - ni aparati nisu pomogli!

Autor: Agencije, Republika

Hronika

14.04.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedanaestomesečna devojčica preminula je u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdio je načelnik intenzivne nege na Dečijoj internoj klinici Dejan Milojević.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tuga u Nišu!

On je kazao da je dete rodom iz Doljevca primljeno na bolničko lečenje 6. aprila, a da je preminulo 11. aprila u večernjim satima.

- Beba je imala problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče - rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima, pre nego što je obolela od boginja devojčica je bila zdravo dete, bez hroničnih bolesti.

- Primljena je u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan, dva pre smrti. Telo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najverovatnije se radi o infekciji srčanog mišića - izjavio je Milojević.

On je rekao da sada na intenzivnoj nezi Dečije interne klinike nema dece životno ugrožene malim boginjama, ali ima dece koja se zbog te bolesti leče na odeljenju.

Devojčica peta je žrtva malih boginja u Nišu, a 15. u Srbiji. Prema podacima Institua za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od morbila je do sada u našoj zemlji obolelo 4.740 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading