Monstrum koji je zaklao majku neće ići na robiju!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

12.04.2018

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Jakovljević (37) ubio je 13. februara majku Borku (56) u stanju neuračunljivosti, pokazala je istraga Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako saznaju "Novosti" surovo ubistvo dogodilo se usred bela dana u dvorištu porodične kuće u selu Pepeljevac, gde je žrtva živela sa ubicom pod istim krovom.

- Višem sudu u Kruševcu, od strane zamenika Višeg javnog tužilaštva, protiv Bojana Jakovljevića podnet je predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, s obzirom na to da je krivično delo učinjeno u stanju neuračunljivosti - potvrđuje za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Da Borkin sin ima psihijatrijskih problema bilo je odavno poznato svima u selu, budući da se dugo lečio.

Navodno je i pre kobnog dana bio priveden zbog nasilja u porodici, posle čega je zbrinut u bolnici. Prema priči meštana, prilikom otpuštanja iz zdravstvene ustanove najavio je da će da presudi majci, a prilikom hapšenja posle ubistva, podsetio je na ono što je rekao prilikom otpuštanja.

- Dešavalo se da skoči sa terase jer je slučajno zaključan, nekada mu je bilo bolje, nekada gore, ali poslednjih meseci njegovo stanje nije bilo dobro - ispričali su, za "Novosti", komšije Jakovljevićevih.

- Svađali su se često, najviše oko toga kako Bojan troši novac. A para su imali jer joj je bivši muž radio u Švajcarskoj, a pokojna Borkina majka u Austriji.

Borka Jakovljević bila je razvedena, a mlađi sin Danijel (35) živeo je takođe u Pepeljevcu, ali sa ocem Draganom. Svojevremeno su iznajmljivali prostor za diskoteku, držali su i kafanu, a Bojan je uzalud pokušavao da pokrene posao sa perionicom.

- U kući u kojoj su živeli Borka i Bojan nije bilo mira. Sećam se da nam je Borka pre nekoliko godina lupala na vrata, tražila je pomoć, tad ju Bojan udario pesnicom - prisećao se, govoreći za Novosti, posle tragedije, komšija Milovan Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading