POČELO SASLUŠANJE NARKO VOJNICIMA IZ NEGOTINA: Kome su nosili kokain vredan 120.000 evra

Autor: Republika

Hronika

24.03.2018

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoranu Solovu (28) i Aleksandru Nikoliću (27), inače pripadnicima Vojske Srbije, kao i Robertu A. (29), koji su u sredu uveče uhapšeni u Negotinu sa 564 grama kokaina, određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Oni se terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega su saslušani. Nisu se branili ćutanjem, ali niko nije želeo da kaže kome je ovaj tovar bio namenjen, niti od koga su ga dobili.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Očekuje se da istraga pokaže čiji su kuriri bili trojica mladića i da li je kokain, navodno izuzetne čistoće, bio namenjen za dalju prodaju na domaćem ili stranom tržištu.

Robert A. je vozio očevu "sitroen ksaru", a tokom vožnje kroz Negotin prepoznao je jednog od policajaca u civilu, i očigledno uplašen, dodao gas i pokušao da izmakne patroli. Policija je očigledno bila dobro obaveštena, a sasvim sigurno da je akcija rezultat dobrog operativnog rada inspektora i pripadnika MUP. U prilog tome govore i učestale patrole na putu do Negotina, na dan hapšenja ove trojke.

Prilikom bekstva, jedan od vojnika iz zaječarskog garnizona bacio je deo kokaina kroz prozor vozila, a drugi je pokušao da ga se reši u trenutku kada ih je policija zaustavila u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici.

Prilikom pretresa automobila pronađena je i vagica za precizno merenje, a droga je uredno bila spakovana u ukupno 28 paketića. Očekuje se da tovar bude analiziran, kao i da se veštače tragovi na rukama osumnjičenih, budući da u trenutku bacanja kokaina nisu nosili rukavice.

Pretpostavlja se da je vrednost pronađenog kokaina, budući da je navodno u kristalu, najčistijeg sastava i nemiksovan drugim supstancama, daleko veća nego što se prvobitno mislilo, te da se kreće oko 120.000 evra na crnom tržištu narkotika. Zaprećena kazna za ovo krivično delo je, inače, do 12 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading