POLICIJA GLEDALA brutalni napad u Kumanovu: DRŽAVLJANINA SRBIJE PREMLATILI ALBANCI!

Autor:

Hronika

21.03.2018

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Albanaca brutalno je pretukla srpskog državljanina u centru Kumanova. Kako Srpski telegraf saznaje, napad se dogodio u ponedeljak sat i po posle ponoći, kad su nasilnici bez ikakvog razloga nasrnuli na Nikolu Mihajlovskog (21) i Makedonca Ivana Filipovskog (21).

Foto: Privatna arhiva
Nesrećni mladić

Onesvestili se

Jedini greh dvojice mladića bio je što su se nalazili u automobilu sa beogradskim tablicama.

- Njih dvojica su bili u kolima kad ih je na raskrsnici presreo automobil i blokirao ih. Sve se odigralo ispred jedne picerije u najstrožem centru Kumanova. Napadači su Mihajlovskog i Filipovskog izvukli iz automobila i počeli da ih mlate. Čak i kad su se onesvestili, nasilnici su nastavili da ih šutiraju - priča prijatelj prebijenog državljanina Srbije Nikole Mihajlovskog.

Kako dodaje, pretpostavlja se da je siledžije koji su najverovatnije Albanci razbesneo automobil sa srpskim registracijama.

- Na samo nekoliko metara dalje bila je patrola policije, a ono što je strašno je to što su policajci premlaćivanje posmatrali sa strane, a prišli su tek kad su napadači pobegli - kaže prijatelj prebijenog mladića.

Mihajlovski je samo pukom srećom prošao s lakšim povredama, dok je Filipovski s prelomom lobanje zbrinut u bolnici u Skoplju, gde se lekari bore za njegov život.

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, makedonske vlasti o ovom napadu nisu obavestile predstavnike srpske ambasade u Skoplju niti se bilo koji naš državljanin obratio za pomoć srpskom konzularnom predstavništvu.

Potraga za napadačima

Protokol u ovakvim slučajevima je vrlo jasan. Pre zvaničnog obaveštenja institucija zemlje domaćina ili direktnog obraćanja državljanina Srbije koji traži pomoć, našim diplomatskim predstavnicima su ruke vezane - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Kumanovska policija je o brutalnom napadu izdala šturo saopštenje, navodeći da se za napadačima traga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading