Fudbaler Mihailo Ristić (26) saslušan u tužilaštvu: Tražio mi je 5.000 evra za fotke na kojima sam go

Autor:

Hronika

20.03.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Mihailo Ristić (26), koga je političar i bivši predsednik Foruma mladih Nove stranke Nemanja Marković (25) ucenjivao eksplicitnim fotografijama tražeći 5.000 evra, saslušan je juče u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Kako saznajemo, Ristić je u tužilaštvo stigao bez advokata, a na saslušanju je potvrdio navode iz krivične prijave.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Mihailo Ristić, fudbaler

Prekipelo mu

- Tačno je da me je ucenjivao fotografijama na kojima sam go i pokušao od mene da iznudi 5.000 evra. To je trajalo mesecima. Na kraju sam odlučio da ga prijavim policiji - rekao je Ristić na saslušanju, nezvanično saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Fudbaler koji je u zgradu suda pokušao neprimetno da uđe rekao je i da ostaje pri svemu što je ranije izjavio u krivičnoj prijavi koju je podneo protiv Markovića.

- Sada je sve na tužilaštvu, a ispituje se da li je političar možda ucenjivao još neke javne ličnosti pored Ristića - dodaje naš sagovornik.

Ristić, koji trenutno igra za češku Spartu, od početka ove afere se nije oglašavao

Podsetimo, Marković, inače bivši predsednik Foruma mladih Nove stranke, čiji je lider političar Zoran Živković, pokušavao je od poznatog fudbalera da iznudi 5.000 evra preteći da će u suprotnom objaviti fotografije na kojima je Ristić go.

On je u prepisci koju je Srpski telegraf ranije objavio od sportiste tražio da mu isplati pare da bi devojku mogao da vodi u Tajland.

"Pa vidi, ja da sam bio stoka, mogao sam da prodam medijima, pa da onda uzmem i napravim na tvoje ime profil na Instagramu, Snepu, izbacim slika na net, nedajbože, na porno i gej sajt i pustim slike mejlom na adresu tvog kluba", "Neki debil bi ti tražio puno više, sa mnom ne znaš koliko imaš sreće jer nisi upoznat kakvih budala ima. Ja ti tražim moje dve i po plate da odvedem ribu u Tajland i Japan. Taman mi toliko treba za to, a da ne trošim svoje pare. Ja stvarno ne želim da ti budeš sjeban", samo su neke od poruka koje je mladi političar slao Ristiću.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Nemanja Marković

U pritvoru

Marković je ranije na saslušanju u tužilaštvu delimično priznao krivicu za reketiranje Ristića i određen mu je pritvor od 30 dana. Ristić, koji trenutno igra za češki fudbalski klub Sparta, od početka ove afere nije se oglašavao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading