GOKČE UBIJEN U OBRAČUNI KLANOVA SA BALKANA: Likvidacija u Amsterdamu po beogradskom receptu

Autor:

Hronika

19.03.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandska policija nastavlja istragu o ubistvu Gorana Tasića Gokčeta (46), žestokog momka iz Vranja, koji je izrešetan u četvrtak uveče, a preminuo u bolnici u petak. Istražni organi sumnjaju da je motiv obračuna sukob narko-klanova sa Balkana.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija INFO PULS
Izrešetan na ulici: Goran Tasića Gokče

- Ovo ubistvo u mnogim detaljima podseća na slična ubistva u Beogradu i regionu. Posle napada, automobil koji je gotovo sigurno ukraden spaljen je nekoliko kilometara dalje, što je uigrana šema timova za likvidaciju sa ovih prostora - kažu izvori Srpskog telegrafa.

Telo nesrećnog Vranjanca poslato je na obdukciju, a spaljeni automobil na veštačenje. Policiju sad čeka mukotrpan posao pronalaženja ubica koji su, najverovatnije, odavno napustili tu evropsku zemlju.

Inača, ovo nije prvi slučaj da ljudi sa ovih prostora tragično završavaju u Amsterdamu, koji je poznat kao raskrsnica puteva droge, u kojoj su kriminalne grupe iz bivše Jugoslavije uporište pronašle još sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U junu 2016. u Utrehtu je izrešetan Ranko Šćekić (45) iz Berana, koji je navodno trebalo da svedoči o švercu narkotika, ali i nekim ubistvima. Likvidatori su došli skuterom, pogodili ga sa nekoliko hitaca u leđa, a potom ga "overili" iz neposredne blizine.

Leskovčanin Dalibor Spasić (34) ubijen je 2013. u blizini amsterdamske železničke stanice. Na njega je pucano iz auta u pokretu, a zbog njegovog ubistva osuđen je Marokanac (19), član suparničkog narko-kartela.

Među prvim žrtvama bio je Ljubinko Dujo Bećirović. On je ušao u ozbiljne poslove sa hašišom sa najvećim holandskim mafijašem, ali je kombinacija propala. Bećirović je ubijen hicem iz snajpera u svom stanu 1990. godine. Kasnije je i taj Holanđanin ubijen u znak odmazde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading