NOVI PRAVAC U ISTRAZI: Iste ubice pucale na Olivera i njegovog kuma?

Autor: novosti.rs

Hronika

17.03.2018

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga u slučaju ubistva Olivera Ivanovića ide u više pravaca, a jedan od njih je i mogućnost da su nalogodavci i izvršioci iste osobe koje su pre četiri godine organizovale i ubistvo Dimitrija Janićijevića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver ivanović je ubijen istog dana kada i njegov kum

Kako saznaju Novosti mnoge sličnosti između mučkog ubistva lider GI SDP i njegovog kuma Janićijevića usmerile su deo istrage ka otkrivanju mogućih veza između ova dva slučaja.

Obojica su ubijena vatrenim oružjem kalibra 9 milimetara, istog datuma - 16. januara, samo u razmaku od četiri godine, slični su i pojedini događaji koji su prethodili likvidaciji

Janićijević ubijen na pragu

Janićijević je ubijen na pragu porodičnog doma u Ulici Rudarske čete u severnom delu Kosovske Mitrovice. Njegove ubice, motiv i nalogodavci nisu otkriveni.

I Janićijeviću, koji je bio član Samostalne liberalne stranke, više puta su paljeni automobili, a pucano mu je i na lokal koji je držao u gradu. Mnogi su tada ova "upozorenja" povezivali sa njegovim političkim angažmanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

I imovina Ivanovića bila je više puta na meti nepoznatih napadača. Dvaput su mu zapaljena kola, gorele su mu i stranačke prostorije, a nije bila pošteđena ni njegova porodica kad mu je nepoznati napadač upao u stan i napao suprugu i maloletnog sina.

Iz GI SDP, juče na izmaku drugog meseca od tragedije, saopštili su da skoro svakodnevno pokušaju da stupe u kontakt sa istražnim organima i kosovskom policijom, ali da ostaju uskraćeni za odgovor dokle se stiglo sa istragom

Mesto ubistva lidera GI SDP

Oni su se, kažu, otvorenim pismom obratili predstavnicima međunarodne zajednice na KiM sa zahtevom "da u skladu sa njihovim mandatima prate rad nadležnih istražnih organa radi sprovođenja efikasnije istrage u pronalaženju izvršioca i nalogodavca ubistva".

Iz Specijalnog tužilaštva na Kosovu saopšteno je da predmet o ubistvu Ivanovića još nije analiziran.

RepublikaFoto: kossev

Arlov odao poštu

Na mestu gde je pre dva meseca ubijen lider GI SDP Oliver Ivanović predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Vlade Republike Srpske Milorad Arlov juče je položio belu ružu i zapalio sveću.

- Izuzetno mi je žao čoveka koji je bio istinski borac za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov i naglasio da su "svojim prisustvom želeli da ukažu na veliki gubitak za srpski narod u celini" - rekao je Arlov.

Dvomesečnom pomenu prisustvovali su članovi Ivanovićeve porodice, stranačke kolege i građani severne Kosovske Mitrovice. (I. R.)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading