(VIDEO 18+) OVAKO IZGLEDA ELITNA PROSTITUCIJA U BEOGRADU: Vrtoglave cifre, šifre za klijente, tajni pofili!

Autor: Republika

Hronika

14.03.2018

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elitne prostitutke, njih sedam, uhapšene su u stanu na Novom Beogradu gde su klijentima pružale seksualne usluge za novac.

RepublikaFoto: youtube.com/ Source.ba
Fotografija iz bordela u Sarajevu

- Prva smena trajala je od 13 do 20 sati, a druga od 20 do jedan ili dva ujutru. Smenjivale su se u grupama. Nekoliko njih radilo je u prvoj smeni i otprilike isti broj u drugoj. U stanu su pored devojaka zatečena i tri muškarca makroa, koji su devojkama služili kao obezbeđenje, ali i kao vozači. Naime, ukoliko bi trebalo da devojke pruže svoje usluge van tog stana, oni su njih odvozili, dovozili, ali i pružali im neku vrstu sigurnosti jer te devojke ne znaju šta da očekuju i hoće li im se nešto desiti ako ne idu kod stalnog klijenta - objašnjava Sekulić Stanković.

PROFIL ELITNE PROSTITUTKE

Prema rečima Bojane Sekulić Stanković, nema tipičnog profila prostitutke koja radi za velike novčane sume.

- To su studentkinje, domaćice, zaposlene, nezaposlene. Ima i mlađih i starijih. Ljudi obično kada pomisle na takvu vrstu prostitutki zamisle neku mladu, sređenu, botoksiranu ženu, odnosno devojku koja sebi može priuštiti skupe tretmane, sa silikonima u grudima, usnama, zadnjici. Ima takvih, ali one su zapravo u manjini - priča naša sagovornica.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako objašnjava, među elitnim prostitutkama najviše je onih koje izgledaju sasvim prosečno, "normalno", a u Beograd su došle iz nekih manjih mesta.

- Što se tiče njihovih zanimanja, postoje devojke koje zaista imaju svoja zanimanja nevezano za to da li rade u struci ili ne, a postoji i niz izmišljenih zanimanja, poput starleta, klaberki... Postoji i određeni broj hostesa koje na određenim mestima pružaju takve usluge. Po nekom pravilu sve one su punoletne, između 18 pa sve do 30 i 40 godina. Ima i starijih, ali najveći broj je između 20 i 25 godina - naglašava ona.

MAKRO

Elitne prostitutke ne troše svoje vreme na pregovore sa klijentima. One za sve to imaju svoje posrednike, makroe, koji ih nudi na "tržištu". Kako naglašava Bojana Sekulić Stanković, makro u takvoj vrsti prostitucije nije nasilnik koji tuče žene, maltretira ih, primorava na seks.

- Ima toga još ponegde, ali to je davno prevaziđen model za njih. Makroi su zapravo posrednici (kao što kaže i krivično delo posredovanje u prostituciji), a njih i prostitutke je spojio zajednički interes. Oni pronalaze klijente u klubovima, restoranima, hotelima, sastancima... i angažuju devojke sa kojima sarađuje. Sada već i ti makroi - posrednici vode računa jer svaka prisila ili primena sila, pretnje dobija dimenzije drugog krivičnog dela - trgovina ljudima - gde su ozbiljnije zaprećene kazne. Dokle god ima devojaka koje će to raditi dobrovoljno, nema zaista potrebe da neko ulazi u to krivično delo koje je ozbiljno po svojoj prirodi - objašnjava naša sagovornica.

Prema njenim rečima, posrednici između prostitutke i klijenta su mladići ili žene koji se kreću u krugovima imućnih ljudi, koji poseduju fotografije devojaka sa kojima sarađuju, te kada ga neko pita poznaju li neke devojke - on ih preporuči i poveže.

- Nekada se bivše prostitutke koje imaju kontakte bogataša, svojih bivših klijenata, upuštaju u posao makroa. One posreduju onda između svojih poznanika i devojaka koje rade za njih. Te devojke veći deo zarade zadržavaju za sebe, a određeni deo ide makrou. Nekada mu daje i polovinu novca, a nekada i trećinu. Sve zavisi od iznosa koji klijent plaća - priča sagovornica.

USLUGE OD 150 DO 8.000 EVRA

Cenu elitne prostitutke diktira njen izgled, koliko je ona poznata u visokom društvu, ali i u široj javnosti. Prema rečima naše sagovornice, devojke koje nisu poznate medijima ne mogu mnogo zaraditi.

- Ako su medijski eksponirane što kroz rijalitije, skandale, priče koje se plasiraju u medijima, one mogu dobiti mnogo više para. Najčešće se taj novac meri u stotinama evra, ali to zavisi od toga da li su one angažovane na pola sata, sat. Da li je to u nekom hotelu u kome se nalazi gost koji je angažovao devojku i koja je došla da odradi svojih pola sata, sat, ili se radi o plaćenim vikendima (što je u poslednje vreme uzelo maha) u inostranstvu. Događa se, na primer, da klijent iz inostranstva pozove devojke iz Srbije, plati im i put i smeštaj i prevoz da devojke provedu vikend ili nekoliko dana, zavisno od toga koliko se dogovore tamo sa nekim, i da se vrate ovde - objašnjava sagovornica za blic.rs.

Prema njenim rečima, cena usluge koje pruža elitna prostitutka je oko 150-250 evra za sat vremena.

- Kao i u svakom pregovaranju, i ovde postoji varijanta popusta. Ako neko angažuje, recimo, tri, četiri devojke, cena se smanjuje. Najčešće i one imaju posrednika. Za visoku prostituciju presudna su poznanstva. Teško da se neko može probiti u taj najviši nivo a da nema nikakva poznanstva - naglašava ona.

"RADIĆU JOŠ MALO"

Nijedna prostitutka, prema rečima naše sagovornice, nije u tom poslu zato što uživa.

- Kod njih se sve vrti oko novca. Za razliku od uličnih prostitutki, ove imaju svoju ušteđevinu, imaju u svojoj glavi plan "radiću još malo dok ne kupim stan, auto, haljinu". Međutim nikada ne stanu. Činjenica je da one u policiju dolaze sa skupim parfemima, nadograđenim noktima, sa sređenim frizurama, skupim nakitom. Odakle nekome ko je po zanimanju starleta džip koji je skuplji od stana u kojem živi prosečan stanovnik Srbije a pritom ne radi nigde, a njeno zanimanje je krajnje diskutabilno? - pita se Blicova sagovornica.

Kako objašnjava, mnogo puta se dešavalo da starlete koje viđamo po rijalitijima i televizijama budu uhapšene.

- Pri hapšenju imaju različite reakcije. Ima onih koje se uplaše, a neke su totalno hladne i negiraju sve iako ima dokaza protiv njih. Čak i kada im pokažemo njihove fotografije pronađene kod makroa gde su one potpuno nage, one negiraju čak i to da su one na slici - kaže sagovornica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa savin

14.03.2018 23:43

muka mi vise od laznih moralista,i sam sam sam korisnik tih dama ,ne vidim sta tu ima lose i zbog cega hapsenje to je zanat koji traje i koji ce trajati i posle nas.tim devojkama treba pomoci a ne hapsitial ova drzava je zeljna para zato i to rade uzas gde zivimo i kakav smo narod..