SAHRANJEN MALIŠAN KOJI SE UTOPIO U ARILJU: Sine moj, ustani, ne dam da te vode!

Autor: Anica MIHAILOVIĆ

Hronika

11.03.2018

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sine moj, gde mi te vode! Ustani, Boško, dođi kod svoje majke! I bata te čeka! Ajmo kući, čedo moje...", jaukala je neutešna Vesna Aleksić, majka petogodišnjeg Boška Karišika, koji se utopio u reci Rzav u Arilju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sahranjen dečak koji se utopio u Arilju/Foto: Ilustracija

Okliznuo se

Mališan je kobnog dana bio u parkiću sa starijim bratom V. K. (6) i ujakom Vladimirom, ali se okliznuo i upao u nabujalu reku. Posle dva sata potrage, telo mališana pronađeno je u granju pored obale.

Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se juče kako bi neutešnoj majci Vesni i ocu Aleksandru Karišiku izjavili saučešće i ispratili mališana na večni počinak. Tužna povorka potom se uputila ka dečakovoj večnoj kući. Grobljem su odzvanjali jauci neutešne rodbine, dok je mali beli sanduk spuštan u raku.

- Nije istina da našeg Boška više nema. Ovo je prevara, nije naš Bole mrtav. Ne idi, dušo naša! Kako ćemo bez tebe - jaukala je potresena rođaka.

Ona je dodala da se braća nikad nisu razdvajala i da su uvek sve radila zajedno.

Očevidac Goran: Suze su mi tekle dok sam gledao kako dete nestaje u vodi

- Ne znam kako će roditelji preživeti ovu tragediju, kako će starijem sinu V. K. objasniti da nikad više brata neće videti. Tuga velika - rekla je rođaka.

Boškov deda jaukao je nad belim kovčegom.

- Ja sam mu dao ime. Bio je kod mene za Božić, pevali smo i igrali se. Želja mi je bila da ostane još nekoliko dana, ali roditelji nisu hteli da ga odvajaju od starijeg brata. Eto, moji unuci su se sad zauvek razdvojili - kroz suze priča neutešni deda.

Pritrčao u pomoć

Podsetimo, tragedija se dogodila u subotu oko 12 sati, dok je Boško Karišik bio na šetalištu u Arilju.

- Dečak se ljuljao na ljuljašci, a onda je rekao da ide da vidi ribice. Prišao je reci i upao u vodu, dok mu je ujak bio okrenut leđima. Ujak je odmah potrčao sestriću u pomoć, ali je voda dete brzo odnela. Pokušao je granom da ga dohvati, ali bezuspešno. Mališan je nastradao naočigled starijeg brata. Svi smo trčali pored obale, ali je reka bila brža. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi - rekao je očevidac Goran.

GLEDAO RIBICE
  • Boško s bratom i ujakom bio u parkiću
  • otišao do reke da pogleda ribice
  • okliznuo se i upao u nabujali Rzav
  • telo pronađeno četiri kilometra nizvodno

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading