ZORANU PRODUŽEN PRITVOR: Za godišnjicu Jeleninog ubistva biće u zatvoru

Autor: Blic, Republika

Hronika

08.03.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu produžiće danas Zoranu Marjanoviću pritvor do 10. aprila, pa će drugu godišnjicu ubistva svoje supruge Jelene Marjanović, za koje se upravo on sumnjiči, provesti u zatvoru.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Zoranu Marjanoviću 10. marta ističe pritvor  od šest meseci od trenutka kada je uhapšen, te u vezi s tim Više javno tužilaštvo predložilo je sudu produženje pritvora Marjanoviću. Predlog je usvojen i Zoran će još minimalno mesec dana provesti u pritvoru.

Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo "teško ubistvo na svirep i podmukao način", za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, jer je, kako se sumnja, na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji., ali nalazi veštaka, biološki tragovi, svedočenja raznih svedoka, ukazali su njegovu umešanost u ovaj zločin.

 Najveći od dokaza za Zoranovu umešanost u zločin su tragovi blata pronađeni na farmerkama, identični onom sa mesta zločina. Veštačenje blata obavio je Nacionalni kriminalistički tehnički centar 4.septembra 2017. samo 10 dana pre Zoranovog hapšenja.

Pored blata, dokaz koji ukazuje da je Zoran počinioc ubistva jeste Jelenina krv nađena na zadnjem sedištu "mercedesa" kojim su na borački nasip došli Jelena, Zoran i Jana

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading