OLIVEROV UBICA KUPUJE PREDUZEĆA ŠIROM SRBIJE

Autor: G. M.

Hronika

21.02.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ismet Osmani zvani Curi, koga su ruski obaveštajci označili kao jednog od glavnih organizatora i finansijera ubistva Olivera Ivanovića, ulaže ogroman novac u kupovinu srpskih imanja i firmi na severu Kosova i u centralnoj Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

Kako otkriva naš list, na njegovoj meti je i poznato građevinsko preduzeće "Komgrap".

Prema saznanjima ruskih obaveštajnih službi, iza atentata u Mitrovici stoji teroristička grupa iz Kačanika koju je osnovao zloglasni Kapetan Lav (Lavrim Muhadžeri, ubijen nedavno u Siriji), čiji je Osmani finansijer. Zločin je organizovan u saradnji sa američkim obaveštajcima stacioniranim na Kosovu, a logistički su pomogla i trojica Srba (od kojih su dvojica braća), obezbedivši vozilo iz kog je pucano na Ivanovića.

Na meti Ismeta Osmanija i poznata građevinska firma "Komgrap"

-Osmani ima debeo dosije, koji datira još iz vremena delovanja OVK, kada je blisko sarađivao sa Hašimom Tačijem, i proteže se do danas. U tom dosijeu centralno mesto zauzima trgovina narkoticima, a zanimljivo je da Curi, kako ga zovu, ima registrovano prebivalište i u Kragujevcu.

- Curi je već pokupovao mnoga preduzeća i imovinu Srba na severu Kosova, a najnovija meta mu je "Komgrap", firma koja je u stečaju. Da izbor nije slučajno pao na građevinsko preduzeće - smatra nekadašnji šef beogradske policije Marko Nicović.

- Osmani je eksponent mafijaškog kartela čiji nalozi stižu iz Južne Amerike. Te organizacije već su počele da ulažu u Kosovo, Crnu Goru i Albaniju, gde kupovinom građevinskih firmi, delova pristaništa i skladišta peru novac stečen od kriminala. Sada to rade i u Srbiji - objašnjava Nicović.

Bivši obaveštajac Boža Spasić ističe da Srbiji sve to donosi nesagledivu opasnost.

- Takav prljavi novac, koji uđe u sve pore državnog sistema, izuzetno je opasan. Kada steknu ekonomsku moć, oni će tražiti i političku zaštitu - poručuje Spasić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading