TEŽAK UDES U CENTRU BEOGRADA, povređeno 16 osoba!

Autor: Agencije

Hronika

03.02.2018

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko 5 časova i 34 minuta u Ulici kneza Miloša kod Londona. Došlo je do sudara kamiona za dostavu hrane, gradskog autobusa na liniji 74 i putničkog vozila, a prema prvim informacijama povređeno je 16 osoba.

RepublikaFoto: facebook.com/policijske patrole Bgd
Sudar kamiona, putničkog vozila i gradskog autobusa u Ulici kneza Miloša

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura kaže da se nesreća dogodila kada je putničko vozilo udarilo u autobus, koji se od siline udarca zaneo i udario semafor.

Prema njenim rečima, semafor se srušio i pao na kamion u kojem su lakše povrede zadobili vozač i suvozač.

Teške povrede zadobili su vozač autobusa i dvoje putnika automobila, od kojih je jedan bez svesti prevezen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra.  

- Ukupno 16 pacijenata zbrinuto je u Urgentnom centru nakon teške saobraćajne nesreće u centru Beograda, od kojih je dvoje životno ugroženo - izjavila je za Tanjug šef ambulante za reanimaciju Urgentnog centra u Beogradu Marija Milenković.

Dva pacijenta su u ambulanti reanimacije, u kojoj se zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti.

- Oba pacijenta imaju povredu koštano-zglobnog sistema, gornjih i donjih ekstremiteta. Jedan je odmah upućen u operacionu salu sa povredama unutrašnjih organa trbuha, a drugi u jedinicu intenzivnog lečenja - dodala je ona.

Prema njenim rečima, od ostalih 14 pacijenata, koji su pregledani po protokolu za traumu, 13 je pušteno na kućno lečenje, a jedan je upućen na Maksilofacijalnu hirurgiju.

- Povređeni su starosne dobi od 25 do 60 godina - zaključila je Milenkovićeva.
Na ovu intervneciju poslate su četri lekarske ekipe i jedna transportna, koje su do 6.12 minuta zbrinule povredjene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djuradj

03.02.2018 09:18

Nabiti na dud