PRESUDA ZA UBISTVO ĆURUVIJE NA PROLEĆE?!

Autor: b92.net

Hronika

17.01.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije moglo bi da bude završeno na proleće ove godine, ocenio je pravni zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić.

Slavko Ćuruvija

On je rekao novinarima ispred zgrade Specijalnog suda da posle uvida u pisanu dokumentaciju, koji je najavljen za mart, sledi iznošenje završnih reči u procesu.

Upitan kada se očekuje kraj procesa, odnosno izricanje presude, Ružić je odgovorio:

- To bi moglo da bude na proleće - naveo je on.

Na današnjem ročištu u Specijalnom sudu svedočio je Nenad Radović, koji je rekao da nikada nije bio u obezbeđenju Dnevnog telegrafa i da se bavio trgovinom auto-delovima.

Sud je naložio odbrani da utvrdi identitet tog svedoka, odnosno da li je Nenad Radović koji je došao u sud ista osoba koja je bila i član redakcijskog obezbeđenja Dnevnog telegrafa.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading