DVA PRAVCA ISTRAGE UBISTVA IVANOVIĆA: Ovaj čovek bi mogao da pomogne u pronalaženju ubice

Autor: RTS, Republika

Hronika

17.01.2018

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića trebalo bi da ide u dva pravca – ka Kadriju Veseliju i Vašingtonu, smatra predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun. Ističe da je razlog zašto u Prištini ne žele saradnju sa Beogradom to što žele da manipulišu dokazima koji će biti prikupljeni.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Drecun: Ovo brutalno ubistvo ima regionalni karakter

Milovan Drecun je rekao da dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i, nažalost, efikasno izvedenom brutalnom ubistvu Olivera Ivanovića, kao i da su ga izveli profesionalci.

Na Ivanovića je pucano iz automobila u pokretu, a pronađen je zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači.

- Vlasnik tog automobila je mrtav, nema ga, automobil je kupljen 1994. – sve je precizno isplanirano, to je atentat koji ima i regionalni karakter – pitanje je odakle su pucači, odakle je oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije - rekao je Drecun gostujući u Dnevniku RTS-a.

Istraga bi, smatra, trebalo da ide u dva pravca.

- Prema Kadriju Veseliju, predsedniku kosovske skupštine koji je šef Tačijeve ilegalne obaveštajne službe. Ta paraslužba deluje naročito na jugu Mitrovice i vrši subverzije na Severu. Mislim da bi mnogo informacija mogao da da o ovom ubistvu - naveo je Drecun imajući u vidu Veselijevu pretnju da će doći sa svojim paravojnim formacijama do Niša.

Drugi pravac istrage trebalo bi, prema njegovom mišljenju, da ide prema Vašingtonu.

- Voleo bih da Stejt department da saznanja njihovih obaveštajnih službi na osnovu kojih su napravili procenu da se u narednom periodu očekuju nekakvi neredi i incidenti na severu Kosova. Da vidimo na kojim informacijama su zasnovane te analize. Da li je možda, između ostalih, jedna od nepotvrđenih informacija da je pre mesec dana u Albaniju ušla grupa profesionalnih ubica. Gde su oni, šta se dešavalo sa njima? - upitao je Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug

- U Prištini žele da manipulišu dokazima.

Država Srbija će, naglašava, raditi svim svojim kapacitetima na ovom slučaju.

- Pokrenuta je sopstvena istraga i mislim da ćemo doći do nekih rezultata jer taj slučaj mora da bude rešen, on je toliko značajan za Srbiju, stabilnost uopšte i budućnost celog procesa normalizacije odnosa - istakao je Drecun.

Smatra da je razlog zašto u Prištini ne žele saradnju sa Beogradom u istrazi ubistva Ivanovića to što žele da manipulišu dokazima koji će biti prikupljeni, da usmeravaju tok istrage, da sakriju izvršioce i nalogodavce i da prebace odgovornost na Beograd.

- U tome imaju snažnu podršku pojedinaca i pojedinih opozicionih političara u Srbiji. Njihova varijanta je 'učinićemo sve'. A šta su učinili za Staro Gracko, za martovski pogrom? - pita Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading