ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA PEVAČICE U BORČI: Ubica bacio Jelenu u kanal da sakrije tragove

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo Jelene Krsmanović Marjanović (33) bačeno je u kanal da se ne bi utvrdilo vreme njene smrti. Opšte je poznato da je gotovo nemoguće utvrditi tačno vreme smrti ukoliko je telo određeno vreme bilo u vodi - kaže za Srpski telegraf Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, kojeg je angažovala porodica ubijene pevačice da bi se rasvetlio zločin u Borči.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com

Nije bilo krvi

- Veštaci koji su radili obdukciju naveli su u nalazu da je pevačica bila mrtva više od tri sata, a manje od tri dana, i to na osnovu izgleda kože, a ne temperature jetre - priča Šipka.

Centar za forenzička istraživanja (CFI) trenutno radi 3D rekonstrukciju ubistva Jelene Marjanović, koja bi uskoro trebalo da bude završena. Od kako se CFI uključio u slučaj, oni stoje pri stanovištu da pevačica nije usmrćena na nasipu, već je tu naknadno donesena i bačena u kanal nakon što je ubica prethodno očistio sve tragove zločina.

- Kada dođe do takvih povreda koje je Jelena imala neizvodljivo je da se ne pojave tragovi u vidu obilnih lokvi krvi. Prilikom zadavanja udarca u glavu, mora doći do prskanja! Da se ubistvo dogodilo na nasipu, bilo bi krvi po šiblju koje ubica ne bi mogao da opere. Zašto na njenoj majici nije bilo krvi? Zato što je presvučena, što znači da nije ubijena na nasipu - kaže Šipka.

Pevačica, prema obdukcionom nalazu, bila je mrtva više od tri sata, a manje od tri dana

On objašnjava da je napadač najverovatnije imao saučesnike jer ne bi mogao sam da se otarasi tela.

- Jelena je bila visoka 172 centimetra, a u trenutku smrti imala je između 65 i 70 kilograma. Ko je nju mogao veoma lagodno i bez napora da dovuče do kanala, a da ne ostavi nijedan trag? Niko, znači da je napadač imao saučesnika - priča direktor CFI.

Četiri pomagača

Kako je Srpski telegraf nedavno pisao, uskoro bi iza rešetaka mogli da se nađu pomagači Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene.

- Na osnovu dosadašnje istrage, utvrđeno je da su posle zločina čak četiri osobe pomogle napadaču da prikrije tragove i na taj način izbegne pravdu - kaže naš izvor iz istrage.

 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Hronologija ubistva pevačice: 
  • 2. april 2016. nestala Jelena Marjanović
  • 3. april 2016. njeno telo pronađeno u kanalu
  • 3. april 2016. suprug Zoran Marjanović priveden na razgovor
  • 15. septembar 2017. uhapšen Zoran Marjanović
  • 16. oktobar 2017. počelo saslušanje svedoka u tužilaštvu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading