TRAŽILI SMO MIR I UMALO STRADALI U RECI: Ispovest vozača, koji je sleteo kod Ade Huje!

Autor:

Hronika

11.01.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije ni trebalo da budem ovde, trebalo je da budem na Jahorini, ali na neke stvari u životu ne možeš da utičeš", ovim rečima za Srpski telegraf počinje ispovest Veljko B. (50), koji je prekjuče sa prijateljicom Andrijanom (26) pukom srećom prošao bez težih posledica kada je ford u kojem su se nalazili sleteo u reku kod Ade Huje.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Veljko B. je pukom srećom ostao živ

 

Nećaka prijatelja

Iako je prostrujala vest da su švaleri upali u Dunav, on kaže da je Andrijana nećaka njegovog prijatelja koja je imala težak period za sobom, pa su hteli malo mira i spokoja pored reke. Umesto toga umalo su stradali u njoj!

- Ujutro oko devet sati zazvonio mi je telefon. Pogledao sam i video Andrijanin broj. Javio sam se i po njenom glasu prepoznao da nešto nije u redu. Zamolila me je da dođem po nju jer joj je loše i htela je da izađe na svež vazduh, da prošeta... Andrijana je imala jako težak period proteklih dana, ostala je bez nekoliko dragih osoba u životu i iskren prijatelj joj je potreban u ovim momentima. Znala je da na mene može da se osloni uvek, zato me je pozvala - nastavlja priču Veljko.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Auto je bio poptpuno uništen

On kaže da je predložio Andrijani da odu na piće ili da prošetaju po centru grada, ali da je ona tražila da je odveze na reku.

- Rekla mi je da se samo tu oseća spokojnije i da je voda smiruje. Zbog toga smo došli do Ada Huje - kaže on i navodi da ne zna kako je auto sleteo u reku jer je siguran da je povukao ručnu kočnicu.

Izašao sam kroz prozor, otplivao do Andrijane, uhvatio je za kaput i isplivali smo. Auto je tada već bio na dubini od šest metara

 

Da se nešto čudno dešava, primetila je Andrijana. 

- Parkirao sam auto uz reku i pričao sa njom. U jednom momentu rekla mi je: "Nešto se dešava sa kolima, upašćemo u vodu, udavićemo se". Pokušao sam da reagujem, ali, nažalost, auto je već počeo da tone. U tom momentu znao sam samo da treba da otvorim prozore pre nego što voda skroz potopi automobil, što sam i uradio - kaže Veljko.

Radnik s broda

Veljko je izašao kroz prozor, otplivao do suvozačeve strane auta, zgrabio Andrijanu za kaput i izvukao je na površinu.

- Sve se odigralo bukvalno u roku od nekoliko sekundi. Došao sam do Andrijane, prodrmao je, uhvatio za kaput i isplivali smo. Auto je tada već bio na dubini od oko šest metara. Prišao nam je radnik sa broda koji se nalazi nedaleko od mesta gde je auto potonuo i zbrinuo nas na brodu. Dao nam je da obučemo suvu odeću i odmah pozvao Hitnu pomoć - priseća se Veljko B. za Srpski telegraf.

Devojka preplašena

Veljko kaže da je odbio lekarsku pomoć, a da Andrijana, na svu sreću, nije imala nikakvih povreda.

- Više je bila preplašena i nagutala se vode, a većih povreda nije imala. Ona je po dolasku ekipe Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, a ja sam, kao što vidite, živ i zdrav - rekao je naš sagovornik.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Khm khm

11.01.2018 17:24

Svaka cast ako je tako, ali nije bas jasno kako nekog smiruje reka koju ne vidi i ne cuje- auto je krenuo nazad?? A i ako je otkazala rucna, pa nisu valjda i njemu noge otkazale, da ne moze da zaustavi auto...pod uslovom da je sedeo mirno... Po meni, bolje da nije izlazio iz one brodske kabine :D