"BOMBAŠ IZ PODRUMA" PODMETNUO POŽAR U GIMNAZIJI?!

Autor: Tanjug

Hronika

04.01.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac N. G. (37) koji je uhapšen zbog požara u kragujevackoj gimnaziji učestvovao je u julu 2017. u "bombaškoj" drami u podrumu jedne zgrade, a 2014. je bio uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva, objavila je Prva iz nezvaničnih izvora.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Kako se podseća, trojica muškaraca su 2017. godine zabarikadirala u podrmu zgrade u Ulici Svetozara Markovica 101 u kragujevackom naselju Bubanj, nedaleko od centra grada.

Kod sebe su tokom drame imali tri bombe i jednu automatsku pušku.

Sa njim su tada bili jedan mladić star 18 godina i još jedan maloletni mladić. Posle više od 24 časa drama je okončana i sva trojica su se predala policiji, navodi Prva. 

Šta se nakon toga desilo sa N. G. i kako je on ponovo završio na slobodi, nije poznato. 

Osim toga, N. G. je 2014. godine uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva i proveo je u pritvoru mesec dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode kada je pobegao i nije se za njega čulo sve do drame u podrmu. 

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u toku noći je podmetnut požar, žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta, a policija je u međuvremenu uhapsila osumnjičenog.


Kako se navodi u saopštenju PU Kragujevac, policija je danas uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu.

Odlukom Vlade Republike Srbije škola je 11. decembra 2008. godine proglašena za školu od posebnog nacionalnog značaja i pod zaštitom je kao spomenik kulture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading