DROGA U PEKOVIĆEVOM AUTOMOBILU: Osumnjičeni sve priznali, ostaju u pritvoru

Autor: blic.rs

Hronika

26.11.2017

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni državljani Crne Gore Radojko Tomašević (35) i Ivan Goločevac (30), koji su uhapšeni u "audiju A4" bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, na saslušanju pred tužiocem priznali su posedovanje pištolja i kokaina.

RepublikaFoto: youtube.com/eJaY
Nikola Peković

Njima je nakon priznanja određen pritvor do 30 dana. Iako su obojica priznala krivična dela, pritvor im je određen zbog mogućeg bekstva, jer nisu državljani Srbije.

- Obojica su priznala krivična dela. Tomašević je priznao za pištolj, a Goločevac za revolver i 0,25 grama kokaina koji je bio namenjen ličnoj upotrebi, i verovatno ćemo ići na sporazum o priznanju krivice. Ni jedan od njih dvojice nije hapšen ranije - kratko je rekao za "Blic" advokat Igor Tomić, branilac obojice osumnjičenih državljana Crne Gore.

Prema saznanjima "Blica", ni Tomašević, ni Goločevac, koji su rodom iz Bijelog Polja, odnosno Pljevalja, nisu hapšeni, niti dovođeni u vezu sa kriminalnim aktivnostima u svojoj domovini - Crnoj Gori.

Goločevac je trenirao košarku, nastupao je za timove u Crnoj Gori, ali je njegovu sportsku karijeru prekinula povreda.

Njih dvojicu je uhapsila beogradska policija u automobilu "audi A4", američke registracije, inače vlasništvo bivšeg NBA košarkaša i doskorašnjeg direktora KK Partizan Nikole Pekovića.

Prilikom pregleda vozila, u posebno prepravljenoj pregradi nađeni su revolver "ruger", pištolj "golan" izbrušenih fabričkih brojeva i više komada municije za pištolj različitog kalibra, kao i kesica kokaina.

Operativna saznanja policije govore da Radojko Tomašević radi u Pekovićevom obezbeđenju, dok je Goločevac navodno blizak klanu Darka Šarića, čiji je rođeni brat Duško inače kum Nikole Pekovića.

Proslavljeni košarkaš se nije oglašavao posle privođenja dvojice muškaraca i nalaženja oružja i droge u automobilu koji se vodi na njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading