KONAČNO DOLIJALA OPASNA BANDA: Četiri mladića za dve godine opljačkala 50 POŠTA!

Autor: blic.rs

Hronika

21.09.2017

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Banatskom Novom Selu uhapšena su četvorica lopova I. S. (19), M. S. (23), Z. Đ. (25) i A. N. (25) zbog sumnje da su izneli kase iz pedesetak pošta i da su operisali u protekle dve godine na teritorijama Pančeva, gde su i uhapšeni, Valjeva, Smedereva, Kragujevca, Požarevca, Kruševca, Jagodine i Kraljeva.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mladi pljačkaši uhapšeni nakon dve godine operisanja po srpskim poštama/Foto: Ilustracija

Oni su uhapšeni u sredu u 03.30 posle operativnog rada pančevačke kriminalističke policije koji je danonoćno trajao više od mesec dana. Uhapšeni su baš u momentu kada su iznosili kasu tešku nekoliko stotina kilograma na kolicima u centru sela.

Prema prvim saznanjima, u tom momentu u toj kasi bilo je skoro dva miliona dinara. Lopovi su bili maskirani fantomkama i nosili rukavice.

Oni su prvo presekli katanac kojim je zaključana pošta, razvalili ulazna vrata i odvalili kasu koja je bila zabetonirana i izneli je na kolicima. Zbog toga su kod sebe imali maljeve, čekiće i klešta za sečenje armature.

Dovezli su se velikim mercedesom u koji je mogla da stane kasa.

Plan im je bio da kasu odnesu do neke njive gde bi je provalili, otvorili i izvadili novac i onda je obavezno zapalili kako bi prikrili tragove, otiske i DNK.

Mladići nikada kasu nisu obili u pošti. Sumnja se da su lopovi na taj način ukrali 50 miliona dinara.

Sva četvorica su sa teritorije Požarevca, a najmlađi I. S. (19) bio je maloletan kada su počeli sa krađama.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Pančevu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading