(FOTO) Ranjeni policajac u stabilnom stanju, posetio ga Rebić!

Autor: Tanjug

Hronika

08.09.2017

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac koji je sinoć povređen iz vatrenog opružja u Novom Pazaru zadobio je teške telesne povrede, operisan je na Vojnomedicinskoj akademiji i trenutno je stabilan i nije životno ugrožen.

RepublikaFoto: Tanjug
Ranjeni policajac se uspešno oporavlja: Vladimir Rebić i Dragan Čekanović

Povređenog policajca je u petak na VMA obišao direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da očekuje njegov brz oporavak, ali i maksimalne kazne za one koji napadnu policajce, saopštio je MUP.

Zastupnik načelnika VMA profesor dr Miroslav Vukosavljević je rekao da je primljeni pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova zadobio teške telesne povrede.

- Policijski službenik trenutno je stabilan i nije životno ugrožen - rekao je Vukosavljević i dodao da će VMA učiniti sve da njegov oporavak bude brz i efikasan i da se uskoro vrati na svoju dužnost.

- Policajac Dragan Čekanović koji je sinoć ranjen iz vatrenog oružja obavljajući redovne policijske poslove operisan je na VMA i pružena mu je najbolja medicinska nega - rekao je Rebić.

Direktor je podsetio da su brzom intervencijom policije osumnjičeni i njegova tri pomagača uhapšeni i privedeni nadležnom tužiocu, saopštio je MUP.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavljajući redovne poslove i zadatke neretko rizikuju sopstvene živote kako bi zaštitili građane Republike Srbije. U 2015. godini u Republici Srbiji u 1.580 slučajeva došlo je do napada na policijske službenike, dok je u 2016. godini taj broj smanjen za 500 -  rekao je Rebić i dodao da je i pored smanjenja taj broj i dalje veliki.

Rebić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policajca Čekanovića, ali i sve napade na policijske službenike i očekuje maksimalne kazne za počinioce ovih krivičnih dela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading