Prijatelji žrtava novosadskog krvnika i dalje u nevereci: Totalno smo zatečeni, kakav to čovek počini ovakvo zverstvo!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

25.05.2019

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Janković (37) iz Veternika osumnjičen je da je juče ujutru ubio svoju suprugu Mirjanu Janković (31) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić. Za njim se i dalje traga, a u potragu je juče bio uključen i helikopter.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Janković
Goran Janković (levo)

Komšije u novosadskom naselju Telep, gde je počinjen stravični zločin koji je potresao Srbiju, kao i zaposleni u kafiću porodice Pajić u Novom naselju još su u šoku. Pričaju samo da ništa nije ukazivalo na to porodica ima bilo kakvih problema.

U kafeu "Sunrise" u novosadskom Novom naselju vlada muk, a stalni gosti nisu krili suze.

- Ništa nije moglo da nagovesti ovakvu nesreću. Nada je veče pre bila da pokupi pazar i da zatvorimo lokal. Sasvim se normalno ponašala, kao i uvek. Ona je bila hrabra žena i pravi borac i retko je pričala o porodici, tako da otprilike nismo ni znali da imaju problema sa zetom - priča nam konobarica koja je poslednja videla Nadu.

Imao i zabranu prilaska

Mirjana i Goran su bili desetak godina u braku i dva puta su se rastajali jer je on bio nasilan prema njoj, saznaje "Blic".

- Oni su bili neko vreme u braku kada su dobili prvo dete. Međutim, ubrzo su se rastali zbog nasilja i ona se vratila kod roditelja. Posle izvesnog vremena su se pomirili, pa dobili drugo dete... Svi smo mislili da će ovaj put sve biti u redu, da su se smirili - priča komšinica porodice Pajić.

 

Stalan gost kafića Živko Šolak kaže da Pajiće poznaje od kada su otvorili kafić i drhtavim glasom dodaje da su bili divni ljudi i pravi domaćini.

- Branislav je bio zadužen za nabavku, a Nada je praktično vodila lokal. Stalno je bila uz goste i ponekad smo je u šali zvali Majka Tereza zato što je dozvoljavala nekada da popijemo nešto i na veresiju. Pre par dana je bila sa Mirjanom i mlađim unukom u lokalu i ništa se po njima nije dalo naslutiti da ih je neka muka snašla. Nada i Branislav su praktično živeli za te unuke, stalno su o njima pričali i njima se ponosili. Strahota šta jedan čovek može da uradi tako divnoj porodici - u neverici nam priča Živko.

 

 

Komšinica porodice Pajić iz Ulice Petefi Šandora, gde se u broju 156b dogodilo jezivo trostruko ubistvo, kaže za "Blic" da je oko 7.15 čula vrisak i Nadu kako zapomaže.

- Čula sam neko komešanje preko puta i Nadu kako zapomaže i viče: "Zete, jesi li sada zadovoljan?!". Posle toga čuo se još jedan jeziv vrisak. Jako sam se uplašila i probudila sina koji je otišao da proveri da li su svi dobro. Međutim, dok je on krenuo, već je policija stigla do kuće i zabranila mu pristup - kaže uznemirena komšinica.

Za ubicom tragao i helikopter

Posle jučerašnjeg zločina, ubica je pobegao. Policija je tokom prepodneva blokirala izlaze iz Novog Sada i kontrolisala vozila, a ministar policije Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će ubica biti brzo pronađen i uhapšen.

- Postoje indicije gde bi mogao da se nalazi i u toku je intenzivna potraga za njim, a nakon završene istrage znaće se detalji ove tragedije - kratko je rekao novinarima Stefanović. U potragu za ubicom bio je uključen i policijski helikopter.

 

Kaže da je ceo komšiluk zatečen ovom porodičnom tragedijom, a posebno im je mučna nezvanična vest da je Goran pobio porodicu naočigled svoja dva maloletna sina.

- Kakav to može biti čovek da počini takvo zverstvo, a kamoli da to još uradi pred decom? Čuli smo da je stariji sin pozvao svog ujaka Mladena, Mirjaninog brata, koji živi u blizini, i rekao mu da tata pravi haos. Mladen je odmah dotrčao i zatekao stravičan prizor, pa odmah pozvao policiju. Na sreću, koliko čujemo, deca su dobro i njih nije dirao - priča nam komšinica.

 

 

Sve komšije o Pajićima imaju samo reči hvale i tvrde da su bili dobra, mirna i skladna porodica.

- Mirjanu i njene roditelje znamo od rođenja. To su divni i vredni ljudi. Branislav i Nada drže dva kafića i veoma su posvećeni poslu, a Mirjana je, koliko znamo, nedavno počela da radi u jednoj prodavnici dečje konfekcije. Odselila se kod Gorana pre desetak godina kada se udala i redovno je dolazila sa decom u posetu roditeljima, ali njega smo retko viđali. Jedino što znamo jeste da je u par navrata među njima bilo nekih svađa, te da se ona od skoro vratila kod roditelja - pričaju nam komšije.

 

Strašno ljubomoran

- Čuli smo da je bio strašno ljubomoran, te da je verovatno shvatio da je preterao i da je pokušao preko nekih prijatelja da stupi u kontakt sa Mirjanom u želji da se pomire. Pre par dana je otišao kod sina u školu ne bi li ga video. Dete se uplašilo i prijavilo učiteljici da mu je došao tata, kojeg ne želi da vidi. Učiteljica je izašla i upozorila ga da se udalji od škole, jer će, ukoliko to ne uradi, pozvati policiju. Na to joj je on rekao da on nema zabranu prilaska deci, već samo ženi, ali nije više ulazio u raspravu sa učiteljicom i mirno je otišao iz škole - pričaju nam rođaci porodice Pajić.
 

Goran je sa Mirjanom i decom živeo na spratu porodične kuće u Veterniku, u čijem prizemlju su boravili i njegovi roditelji, koje reporteri "Blica" nisu zatekli. Komšije kažu da su Goranovi roditelji slabijeg zdravlja te da su odmah nakon što su čuli stravičnu vest napustili kuću i verovatno se sklonili kod rođaka. Goran inače u sklopu porodične kuće u Veterničkoj ulici ima vulkanizersku radionicu "Vulkan NS".

- Totalno smo sluđeni i zatečeni. Još ne možemo da poverujemo da je Goran učinio tako nešto. Viđali smo ga skoro svaki dan, kao i Mirjanu. On je dobar majstor i dobar komšija. Stalno smo pili kafu u ulici. Istina, Mirjana je bila malo povučenija, ali nismo stekli utisak da su imali nekih problema. Sećamo se da je bilo nekih nesuglasica na početku njihove veze, ali je to prošlo i sve je delovalo normalno. Pre jedno dve nedelje smo čuli da su se posvađali i da se Mirjana sa decom vratila kod roditelja. Pitali smo Gorana zašto, ali nam je on kratko rekao da su se nešto posvađali i ništa više, a mi nismo insistirali da nam priča detalje pošto nam je delovao kao da je to teško podneo - pričaju nam Goranove komšije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading