Požar divljao kod Mladenovca: Vatra gutala sve pred sobom!

Autor: telegraf.rs

Hronika

20.03.2019

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenom, uprkos tome što je jedna osoba poginula u lančanom sudaru zbog gustog dima, uprkos tome što su kazne velike - ljudi i dalje ne odustaju od ovoga. Danas je izbio veliki požar kod Mladenovca, a vatra je, kako kažu očevici, gutala sve pred sobom.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Pored auto-puta već su bili vatrogasci, koji su pokušavali da ugase veliku vatru.

Apeli, hapšenja, pa ni inspekcijske i policijske kontrole nisu uspele da stanu na put sumanutom paljenju polja širom Srbije.

U poslednje vreme evidentiran je veći broj požara na otvorenom prostoru, čiji je uzrok spaljivanje biljnih ostataka, iz Odeljenja za vanredne situacije podsećaju da su za ovaj prekršaj Zakonom o zaštiti od požara propisane novčane kazne.

Tako će fizička lica koja se ogluše na zakonske propise platiti kaznu u iznosu od 10.000 do 50.000 dinara, dok je za pravna lica taj iznos od 300.000 do milion dinara.

Paljenje strnjike, inače, izaziva velike probleme: nekontrolisano širenje požara, stvaranje dima koji utiče na vidljivost, što dovodi i do teških saobraćajnih nesreća, čak i sa fatalnim ishodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading